Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO
Slovenac:
ljudi zamolio bih vas za savete sto se tice glisiranja nacina voznje u kojem rezimu se trosi najmanje goriva kako pravilno upravljati gliserom i sve sto je vezano za tu temu.ne smem jos nista da radim i sredjujem oko glisera jer su mi odbili zalbu pa ide nova dok se to ne zavrsi nema pipanja.hvala za savete.
Kapetan:
to ce najbolje da ti kazu ovi sto imaju glisere... ali danas procitah u novinama da auto vise trosi kada je u leru nego kada se ubaci u prvu brzinu ???
STG:
Opet rekla kazala...
Da bi bio siguran sta i kako moraces sam da proveris,uostalom informacije ti nece mnogo pomoci kod je brod na suvom,jedino oko izbora rezervoara.
njegos68:
Ja sa Mercruzerom od 192 ks dodam gas do kraja i kad posle 3-4 sekunde predje u gliserski režim,vratim ručicu gasa na negdje 3000 obrtaja.. gli i u tom režimu troši oko 20 litara na sat...
zoke:
Moj bratac ti si debelo u nedoumici,prvo si se zaletio i uzeo gliser a koliko vidim da trazis pomoc i savjete u smisli gdje najmanje triosi ,kad najmanje trosi i kako se to vozi. Eeee prvo si se trebao dobro posavjetovati prije kupovine sta ,kako i koliko, .Bez icega licnog ako mislis da je gliser sjedii raspali po vodi vjeruj mi da ce te snaci situacija koja se ni usanjati nemoze . Prvo ti to laganica i otvori cetvore oci i strogo oprez ,jer vrlo je bitno da sebe svoje saputnike ne ugrozis ili ostale ucesnike u plovidbi. Ja ti zelim sve najbolje i cuvaj se bratac jeb...e su to igracke ako nisi dorastao njima ,,,bez ljutnje i pozzzz
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju