Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
Novo - za roštilj
LSI:
--- Citat: Kapetan 27, 03, 2012, 09:23:34 pre podne ---koliko dugo gori ?
--- Kraj citata ---
Ja proverio - duže od dva sata.
A onda sam morao da ga ugasim vodom, jer je trebalo da spakujemo stvari i krenemo kući.
Ne znam koliko bi do kraja gorelo - na kutiji piše: 2 i po sata.
njegos68:
--- Citat: LSI 27, 03, 2012, 09:58:55 pre podne ---
--- Citat: Kapetan 27, 03, 2012, 09:23:34 pre podne ---koliko dugo gori ?
--- Kraj citata ---
Ja proverio - duže od dva sata.
A onda sam morao da ga ugasim vodom, jer je trebalo da spakujemo stvari i krenemo kući.
Ne znam koliko bi do kraja gorelo - na kutiji piše: 2 i po sata.
--- Kraj citata ---
Lazo,ja nešto nisam oduševljen sa ovim briketima... no125 Moj brat ih koristi i sve je kao što ti kažeš,ali... uvjek postoji ono ALI... od čega su napravljeni ti briketi?Dali sadrže neke štetne sastojke?Ipk ja preferiram stari dobri ćumur od suve bukve... k5
Misha D:
Kamen je nepoznat, a natopljen je bezmirisnom tecnoscu za potpaljivanje i odrzavanje zara u cumuru i svi ga koriste u SAD. Rostiljski pripremljeno meso je kancerogeno i na cumuru i na teflonu, tako da smo mi vec vekovima stekli otpornost, mada imamo jednu od najvecih stopa obolelih od raka debelog creva.
marke:
Moji utisci nisu bas sjajni.
Probao sam jednom prosle godine, kupio u "Uradi Sam" i nikad vise. 4588
Prvo sto pomislite gori 2.5 sata super... Pa bas i nije, jer ko ce da rostilja 2.5 sata nismo kafana. no125
To naravno nebi smetalo da povrsina ploca nije toliko mala da se ne moze peci vise od 3 cevapa na jednoj ploci. A ako se meso pomeri u stranu ne greje.
Zato i treba 2.5 sata da se ispece 2 kg mesa.
Ne znam od cega su pravljeni ali ima sumpora i magnezijuma na povrsini za startovanje kao na novogodisnjim prskalicama ali kad se raspali onda je sve kao na obicnom cumuru. I miris je isti kao na cumuru. ok
Mislim da je u pitanju jako presovana ugljena prasina koja polako gori jer nema puno vazduha u sebi.
Za male rostilje moze da prodje ali ako je veci cisto smaranje. S druge strane cena je bila takva da se moze kupiti jednokratni mali rostilj sa sve ugljem i resetkom za te pare.
Ne vredi to kupovati umesto starog dobrog cumura. sajkaca
Naravno najvaznije je sta je na rostilju i cime se zaliva. 357 114
LSI:
Marke, mislim da je jedna kocka dovoljna za kvalitetno pečenje na žici površine 25 x 25 cm. Prema tome, treba upotrebiti dovoljan broj blokova za odgovarajuću veličinu žice.
A što se tiče vremena to zavisi od niza faktora.
Koliko je društvo veliko?
Koliko mesa je potrebno ispeći?
Koje vrste mesa treba peći?
A onda, kada je sve ispečeno, lepo je ostaviti činiju na kraj žice da se meso krčka u sopstvenom soku, pomešano s lukom, paprikom i ostalim dodacima...
A što se tiče zapažanja o sastavu - to je možda tačno.
Na kraju, kada sam sve polio vodom, jer nisam mogao da čekam da izgori i ugasi se samo od sebe, kocka se izmrvila u sitne komadiće. Možda je zaista u pitanju presovana ugljena prašina.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju