Nautika opšta... > Kulinarske čarolije

Novo - za roštilj

(1/3) > >>

LSI:
U nedelju sam proveo lep dan sa porodicom na Andrevlju i tom prilikom napravio sam roštilj - prvi pod vedrim nebom u ovoj godini!

Ali ne bih o roštilju, neću ni priložiti slike - da ne bi nekim našim adminima ušao dim u oči pa da mi obrišu ovo što želim da podelim sa vama.

Hteo bih da obavestim one koji možda još nisu videli i čuli za novu vrstu "uglja" da postoji nešto novo na našem tržištu.
Proizvod nije nov - ja sam ga kupio jesenas ali nisam stigao do sada da ga isprobam.

Dakle, za one koji o ovome nisu čuli:

U prodajnim centrima "Uradi sam" možete po ceni od 325,00 dinara da kupite kutije u kojima se nalaze 4 bloka za koje kažu da su od vulkanskog kamena (lično ne verujem) i da daju mnogo toplote, visoku temperaturu i dugo traju (u ovo sam se lično uverio).

Kocke se pale šibicom, upaljačem i sl.
Posle petnaestak minuta postižu "radnu" temperaturu i traju duže od dva sata.
Pri tom su zažarene kao koks u kovačkim pećima, gore malim jarkim plamenom, bez mnogo dima.

Mislim da je proizvod dobar i upotrebljiv.
A kako to izgleda, možete videti sa priloženih sličica.

ranko latinovic:
pozz lsi !! zanima me kakav je miris mesa,dali je kao na cumur ili ima neki svoj smek  k5

LSI:

--- Citat: ranko latinovic  27, 03, 2012, 07:35:49 pre podne ---pozz lsi !! zanima me kakav je miris mesa,dali je kao na cumur ili ima neki svoj smek  k5

--- Kraj citata ---

Ranko, ovo je provokacija - banovaće nas administratori ako nastavimo u tom pravcu.

Miris je kao iz raja. Voda da potekne na usta. Prste da poližeš i pre nego ih zamastiš.
Ali za takav miris ja sam i u nedelju napravio kombinaciju: malo pilećih bataka, krilaca, belog mesa i domaće, slanine koja je dimljena...

Mi se svi ošamutili od miomirisa i ukusa, a moj unuk, Dušan, raspričao se kao navijen i od Andrevlja do Višnjice nije prestajao da guguče (moja žena tvrdi da je sve to bio govor ali ženama se svašta pričinjava kad su unuci u pitanju).

Loša strana ovog, inače veoma laganog roštilja, zasnovanog na piletini, bila je što samo jedno popijeno pivo s rogovima nije dovoljno (ali kad mora da se vozi...)!

ranko latinovic:
moram da probam obavezno kgk a za rogonju nacicemo nekog savesnog vozaca  4587

Kapetan:
koliko dugo gori ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju