Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Konopci za vezanje
Srecko Sojic:
@hogar lako se smijati ladjem retardiranom bratu :(. ja sam na ovaj forum dosao zato sto ne znam skoro nista pa da naucim nesto od iskusnijih. znas scenu iz filma mrtav ladan "nije lepo smejati se tudjoj nesreci". sad u svemu ovome najmanji problem je ovo sidro prodati-dati-na kraju krajeva baciti ili odsjeci konopac. medjutim vitlo od 2t vec postoji u opremi tako da cemo vidjeti kako ce sve to ici
@poljo potpuno si u pravu. ovo je debeli off topic tako da cu prvo potraziti odgovarajucu temu prije nego sto nastavim sa pitanjima
mossi:
Samo promeni naziv teme u SREĆKOVA Pitanja. ok
Edituješ PRVi post. thumbup
LSI:
Čovek uvek može da pokloni ili proda ono što ima.
Tako i Srećko može da uradi sa njegovim sidrima.
Ipak, ja bih mu predložio da razmisli da li bi mogao da ih iskoristi za nešto.
Na primer, gde će čamac biti usidren? I nekoj marini? Vezan uz ponton ili uz bovu?
Ako je ovo drugo, ova dva sidra mogu, čini mi se, da budu vrlo korisna da se bova fiksira i da voda ne povuče čamac.
A za sidrenja tokom neke plovidbe, za čamac od oko 1500 kg zaista nema potrebe za težim sidrom od 6-8 kg, a takva sidra nisu preterano skupa i neće se mnogo ovajditi prodajom ovih sidara koje sada ima.
Srecko Sojic:
@dule na brodu ima auto vitlo od 2t na 12V koje je prepravljeno da moze da namota lanac i konopac
HOGAR:
Srecko bre,ja sam se generalno zezo, jh ,a ako se ne varam,ti nisi zatekao na camcu sidro od 20kg,nego si ga jevtino nabavio,zar ne.Mogao si da nas prethodno pitas thumbup ,pa ne bi bilo takve reakcije,doduse duhovite lol kgk 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju