Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Konopci za vezanje
ПЕЦОВ:
sve savete primi sa rezervom osim kapetanovih o kanapima.to ne slusaj ako oces da nemas problema u zivotu.lowrance,garmin,paneli,stanice-to moze. kad ti zafali kanap,svaki je dobar pa i najgori.zato uvek treba imati gomilu raznih u steku. 25648 dun zaboravih pojaseve za spasavanje ha haha.meni smesno,ne znam za ostale
Kapetan:
pa sta fali za pojaseve savet ?
evo je klasifikacija i zasto sam rekao nikako ispod N100
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,9259.msg100529.html#msg100529
Srecko Sojic:
ooooo kapetane moj pa nije samo rostilj da ce da padne nego moram i flajku neke brlje da ti spakujem (salim se nije brlja nego ponos porodice!)
tamo ima more ove opreme a siguran sam da ima i dosta povoljnijih stvari. ne znam da li je zgodno da okacim link? mozda nekome moze das posluzi ako nista drugo bar za poredjenje cijena.
stranica jeste na holandskom ali opis i lova su razumljivi i internacionalni. a uvijek ima neki brat od strica ili medicinska sestra od tetke da to ponese za srbiju...
invertor je ono sto pretvara struju jel tako?
broker975fx:
I druže moj za sve ovo što ti je Kapetan rekao najbolje da vidiš da povučeš neku kreditnu liniju od MMF ili neke slične institucije pošto će da prevaziđe cifru koje komercijalne banke mogu da ti pozajme. Što se invertora tiče naravno da je puno bolji sinusni ali verujumi poslužiće i običan. Ja uzeh od navodno 1,3kw za 40 eur. Poterah ubodnu testeru od 750w bez problema jbg takav sinusni ne bi bio manje od 700-800 eur pa ti sada vidi. Stoji da ovaj od 800 eur manje struje troši i da je puno efikasniji, da se motori sa njim ne muče i slično ali razlika je ipak prevelika a posebno što ti očigledno treba sve pa ti je on onda i po najmanji problem. Hajd sa srećom
Srecko Sojic:
hvala na savjetu brokeru. 114
pare i nisu toliki problem ali ni ja ih ne kupim po putu i kao svi ostali imam sto rupa oko sebe...bukvalno
meni treba standardna oprema u nekom prosjeku tek toliko da sam plovan jer je brod go kao lipa. sve mi treba jbg. od kabrio kape do konopaca sitra fendera itd.
upravo pravim listu prioriteta i vec ima metar i po 55555
u svakom slucaju hvala svima na pomoci i savjetima. nadam se da cu napraviti nesto od ovoga
pozdrav od mladjeg retardiranog brata roll4
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju