"Toliko postova a nigde zakljucka...

Gore pomenuti camac je radjen epoksijem, bar se toliko da zakljuciti po krajnjoj cifri kostanja...cca 8000 zelembaca.
Sto se tice razlike u materijalima...
Poliester ne odlikuje osobina lepljenja za druge materijale osim poliestra. Ako zelis da radis preko drvenog modela, drvo prethodno nahrapavi grubljom smirglom pa ga grunduj sa nekoliko ruku samo poliester smolom razredjenom sa 10% acetona ili stirena. Licno ja bih iskljucio iz price poliester i ukljucio vinilester, velika tehnicka razlika za malu razliku u novcu.
Pre nego sto se pocne sa laminiranjem, valjalo bi samo platno privremeno poloziti na trup camca i privremeno ga fiksirati krep trakama, kako bi platno poprimilo oblik tj formu trupa. samim tim tad se odmah uoce pravci prijanjanja platna i uvid na mesta gde ima tendenciju guzvanja tj sagovanja. Od alata za obradu laminata ti treba 2 vrste valjaka, makaze, smirgle...
Od platna mozes da koristis koje god, najeftiniji je cms ili obicni mat, nebitno da li je emulzioni ili praskasti.
Sto se tice naknadnog zelkotiranja, moze da se uradi topcotom, jeste da ima dosta obrade ali bitno je da moze.
Sama ideja u kompletno oblaganje drvene podkonstrukcije u laminat je

, nije veliki izdatak u novcu ali ce da traje dosta duze"
Ne videh ni u ovom postu neki "zakljucak" sem pokazanog dobrog znanja o temi,mada sam misljenja da ne treba na ovaj nacin dati informacije iz prostog razloga sto ce kolege bez prethodne edukacije pomisliti da imaju predznajnje iako i pored ovih izvarednih podataka i kod nas na sajtu i mnogim drugim ima dosta o ovoj temi.Nisam pristalica da iz 5-6 postova kazes kako sad znas kako treba nesto uraditi,pa dodjes u situaciju kao sto Ika napisa oko antialgina, posle svi drugi krivi samo ja ("majstor") ne ili ono" sto mi neko ne rece" a ti "valjda to treba da znas to je osnova".Treba prvo dosta citati i teoretski se obrazovati a onda samo neke nejasnoce pitati a to da u 10 slika i 5 postova postanes majstor i uradis

,ac,nece da moze.Jednostavno sve mora da se nauci ako zelis da to bude

,zato sam davao uopstene podatke kako bi ih podstakao da vise citaju i saznaju.Inace nije ovo bauk ovakve camce rade ljudi koji nisu kvalikofani nego nemaju ni skole.Nije spejs satl ali mora malo da se uci!