Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

ANTI ACTA , SOPA....

<< < (5/11) > >>

njegos68:
možemo da pišemo što oćemo i polemišemo,a biće kako oni kažu..  tamburanje mi smo kap u moru..

Kapetan:
Nejgose i more zna za buru, kao Dunav za ledohod pa odnese sve ono cime smo mu ogranicli tok....

Evo vam samo par primera:
TRGOVCI:
Da ima cenzure mi nebismo mogli nikako da znamo koliko nas recimo isti deru vec bismo i dalje kupovali skoro pa duplo skuplje proizvode, ovako imamo internet i mozemo da narucimo iz Nemacke, Amerike... Zamislite kada bi recimo (uzimamm primer) Lowrance ili Garmin rekli nesmeju Srbi da gledaju cene u Nemackoj i Engleskoj ... mogu da se kladim da bi cene skocile 100%...

NAUTIKA:
Da ima cenzure i dalje bismo pricali da je CINK PROTEKTOR idealan za reke. O projektima bismo pricali kako se to radi samo za vojsku i policiju ...

MUZIKA:
Znate kada bi i jedan strani muzicki bend napunio bilo koji domaci stadion da ga ne slusaju putem piraterije?

KNJIZEVNOST:
Sem mene stvarno ne znam nikoga ko cita knjige ON LINE, a cak i ja sam to samo dva tri puta uradio , lakse je drzati istu u rukama i citati knjigu  u krevetu, na brodu u wc-u nego gledati ekran...

@Iko drugo je vreme bilo to tvoje, mogli ste da ka*ate bez kondoma bez bojazni da cete umreti, pili ste sve sto ste stigli bez bojazni da ce neko da vam rokne rohypnol u pice... Nemoj porediti tvoje i vreme klinaca koji dolaze, nebo i zemlja ... Iako sam protiv komunizma to vreme je imalo svoje prednosti ...

@Dule
Ja sam jos ozenjen preko interneta i zaista ne zalim se :)  Ovde se ne govori o zabrani LAJANJA na internetu vec o prorbanom lajanju gde ce cenzori da odluce sta je krivokletstvo a sta nije...

Da je cenzura u Srbiji pocela mnogi od vas i ne znaju, ja pratim to polje i reci cu vam najnoviji primer. Za nedelju dve svi domaci provajderi ce zbor par lezilebovica iz DS-a i LDP-a morati da zabrane pristup ka nekih 20 tak stranih sajtova... Radi se o sajtovima za online kladjenje, nisam kladionicar ali ovo je ZLOUPOTREBA

Ko neveruje neka procita vest

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/306660/Drzava-zeli-da-blokira-pristup-stranim-internet-kladionicama

Iz pouzdanih izvora svi internet provajderi ce se nazalost morati povinovati ovome ....

Evo ga spisak jednog dela sajtova:

Da li se iko pitao ZASTO nisu blokirani PEDOFILSKI sajtovi ? Pa zato sto momke na vlasti ne brinu nasa deca vec njihove kladionice...

poljo:
sve se slazem sa tobom sem da je internet kriv za ekrema i slicne. Ja zivim na lokaciji gdje mi je dostupna televizija iz vise okolnih zemalja i ako se malo procacka i razgleda , dodje se do stvarno "divnih" zakljucaka. Tamo neke 97-98 na HRT sjednu cike i dogovore se da nema turbo folka na televizijama i ... nema pa nema cak ni na privatnim . Rezultat ....slusaju se narodnjaci i tamo po diskotekama i to svom snagom ;)  Da skratim i ovako sam dosadan . Nije ogranicavanje dostupnosti na jednom mediju rjesenje za neukost i ruiniranje nacije . Ko je kreten taj ce da nadje nacin da radi to sto radi sa internetom ili bez njega . . 
PS
za pedofiliju treba streljati bez razmisljanja.   Internet utice pozitivno na pad nataliteta.

deda:
Nisam hteo ali moram!!

Pojedinci postaju dosadni (citaj Kapetan )  sa optuzivanjem zutih , zelenih i roze za sva zla ovog sveta koja nas doticu!! Krivi za klimatske promene , krivi sto neko , negde u svetu nesto oce da zabrani , sto imamo ostru zimu ! Unapred optuzeni i osudjeni za greske koje su napravljene pre 50 godina!! Minimum!! Krivi sto u ovoj zemlji niko vise nece da radi , niko nece nesto da proizvodi nego zele laku i brzu zaradu  na trange-frange trgovini!!

A ove igrice sa ANTI ACTA , SOPA.... su upravo to , igre bez granica !! Isuvise je kapitala u svemu tome da bi ga zabranama i blokadama doveli u pitanje .Uzelo je sve to previse maha i jednostavno moralo je da dodje do neke reakcije koja ce biti bez akcije , garant !! Po onoj nasoj : "Plase mecku resetom"!!

A mi imamo preca posla , kanda ce otopliti (ako zuti i to ne stopiraju tankom skupstinskom vecinom ) pa ajmo da vidimo sta treba raditi za spremanje ladja za isplovljavanje !!Naravno , ko moze da isplovi !! stri

poljo:
Moze da se isplovljava koliko hoces ali nema se gdje uploviti poslije ... uh muke moje . A da je vlast kriva za sve ...jeste .
Dugo nam je i trajala tema  ffff

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju