Primer: Plovi ladja (2004 u letu) sredinom Dunava na Belegisu, okrenuta popreko i moj drug dodje do zakljucka da nesto nije u redu. Pridje blize i vidi da se na zvuk sirene niko ne javlja, obavesti Policiju i sta se desava? Padne naredjenje da ceka do daljnjega uz privezanu ladju pored neke vrbe. To traje do pred noc kada dolazi policija sa vlasnikom iz NS i to obalom, pa ih i prevozi svojim pomocnim camcom na drugu -levu obalu. Kaze vlasnik umesto hvala "tu nedostaje dosta stvari", pravi se zapisnik, pada noc i naredjenje sutra u stanicu da se javi u 09.00. Na moje insistiranje da se tacno izjasni ovaj kreten sta fali i da nabroji i da se to sravni na licu mesta kako bi mi mogli nastaviti plovidbu ujutro prema Krcedinu. Od toga da " nedostaje dosta stvari" svelo se na dva konopca po 15.metara. Ovaj odlazi u svoj camac i daje mu na poklon 2 X 25m. Bez i malo ustrucavanja ovaj kreten prihvata, a ne kaze ni hvala, e sad treba "drustvo" vratiti na desnu obalu po mrkloj noci jos pritom duva i vetric, a u povratku nalece na neku foliju i gasi mu se motor, pa se "gurka" sa samohodkama, sve zbog jednog nemarnog kretena koji camac veze sa konopcem od satorskog krila, mu *ebem sve po spisku.
Moj je savet sve sto se radi i prijavljuje samo grupno i u okviru nekog kluba, a sam je na*ebavanje kakvo nemezes ni sanjati. Vlasnik ceka u kuci toploj poziv telefonom, umesto da jurcaju svi zajedno uz obale i pomazu ljudima koji im vade camce cak su se neki u Vinci i kupali zbog toga.