E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Električni doboš vinč u kućnoj izvedbi

<< < (3/10) > >>

mesechar:
pronašao sam na netu da pored ovih teškaša Windles vinč sistema gde je nemoguće napraviti mehanizam u kućnoj izvedbi postoje i drugi sistemi takozvani DRUM VINCH a to je mnogo lakše izvesti..
I naravno poskidao sam slike to izgleda ovako

mesechar:
To je jednostavni princip gde je najvažnije naći pogodan motor sa pužastim prenosom i naponom na 12volti. Ja  sam imao sreće da sam preturajući po kršu na bubanj potoku naleteo na kolica za golf štapove i prepoznao veoma kvalitetan motor sa reduktorom i pride elektronskom regulacijom brzine sa prekostrujnom zaštitom .Tip koji je to `uvezao`iz Austrije pojma nije imao šta je ta sprava uopšte tako da sam pazario sklop za 1800 dindzi . Šutao sam se  u dupe kad sam kući probao ,sve je readilo i motor i elektronika koja  će mi u daljem  projektu biti potrebna kao zaštita a boga mi i kao usporavanje brzine namotavanja a to ovi skupoceni kupovni to i nemaju :)
 Tako da je krenulo smišljanje

mesechar:
nema mnogo sličnosti izmedju vinča i kolica za golf zar ne.
Pronašao sam i da postoje dva tipa drum vinča. Skuplji modeli imaju drop down sistem a to je raskačivanje doboša mehanički i samim tim sidro slobodno pada i ne možre doći do upetljavanja konopca prilikom sidrenja . Proizvodjač ovog tipa navodi da za razliku od jeftinijih tipova sa ovim mehanizmom ne morate voditi racuna da na vreme zaustavite odmotavanje kao i da nema potrebe da se plovilo krece lagano u nazad prilikom sidrenja.
Sklop koji raskvačuje mi je bio prviše komplikovan za praviti tako da sam ipak napravio jednostavniju verziju

mesechar:
sklopio sam samo za slikanje iako još nije dovršeno sve ali da biste dobili sliku kako izgleda moje  niskobudzetno `Grunfovanje`
Da nastavim evo malo slika motorčeta i komponenti

mesechar:
Pronašao sam da postoje dva tipa ovih vinčeva ,skuplja varijanta ima drop down sistem gde jedan mehanizam otkačuje doboš i sidro pada pod svojom težinom. proizvodjač navodi da kod ovog sistema nemože doći do upetljavnaja konopa i da nije potrebno postepeno zatezati sidro pokretnjem plovila  blago u nazad prilikom sidrenja. Ja sam se ipak odlučio za jednostavniji pristup.. ali sam `prepisao ´` jedan zgodan sklop.To je sistem za mehaničko oslobadjanjre doboša u slučaju kvara blokade ili upetljavanja konopca . jednostavno se šrafcigerom mehanički pomeri doboš u stranu i oslobodi iz blokade.Tako da se može sidro osloboditi ručno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju