*

Zdravo svima.
Ovaj deo obale ( dobra mesta za kamp ) dobar je za pristajanje sa vecim camcima. Dubina ( 4-6m. ) je na par metara od obale. A desna obala Ade nizvodno je plitka, mada se moze pristati ( nasukavanjem ), a tu su i putevi jata smudjeva kamenjara. Pa posto sam ja radio sa mrezama, deverike sam racunao u grupu bele ribe, a nje ima u jatima prakticno svuda. U zavisnosti od nivoa vode, njihovo kretanje je nekada blize obali kada je visoki vodostaj, a pri nizem vodostaju su dalje od obale. S obzirom na specificnost terena, pri svakom visem vodostaju, deverike i ostalu belu ribu sam imao u razlivima u mrezama i u bubnjevima ( 20 komada ) pored same desne obale Ade. Najvecu deveriku sam ulovio u mrezi i to pored same obale na 5-6 metara nizvodno od Seve i bila je teska 3,8 kg. Inace sada "jesenje" deverike su "debele" i lepe su za na talandaru

( u nadevu sa vegetom, kukuruznim brasnom i psenicnim brasnom ), ali i za u "dimilicu". Obicno sam voleo da ih jedem ujutru za dorucak, jos vruce iz "dimilice"

.
Zemunac Dule Karleusa, mozda ga neko zna i od vas. Kuca mu je nedaleko od kuce Branka Pesica i bavi se dimljenjem mesa u svom dvoristu i riba naravno. On je sa svojim kabinasem vezivao se za levu obalu Dunavca, odmah preko puta potopljenog slepa, a iznad vremenom natalozenih grana na dnu. On je pecao iskljucivo sarana i to na :
u staklenim teglama je stavljao kukuruz secerac i cesnjeve belog luka. A onda je to zalivao prokuvanom vodom i zatvarao poklopcem. Ulovljene sarane nije stavljao u cuvarke jer kaze "sve se osakate i nisu mi lepi", vec ih je vezivao kanapom ( 72-ojkom ) sa karabinjerima pa za bocne konopce kojima je bila vezana njegova ladja. Vezivao ih je na metar do metar ipo, jednog od drugoga

.
Posto sam bio planirao da provedem leto na nekom mestu, koje ima: dobre uslove za ribolov

i zadovoljstvo kampovanja

, dugo sam "studirao" Dunav od Novog Sada do Golubca. Izabrao sam Zilavu Adu i ostacu joj veran do kraja zivota. Tu su razlivi i mrestilista, puno ptica. Blizu Dubovac i Kostolac ( prodavnice i pijaca ). ITD.

Pozdrav