Od elektropogona nisam odustao i cim nabavim elektromotore dovoljno jake a da im ne treba 5 tona akumulatora ja cu elektropogon vratiti na camac. I zato pratim sve veznao za tu oblast. Sve sto ce me pribliziti tom cilju je meni interesantno.
A kako je vezano za ugradnju u brod, po meni, spada u nauticku temu.
Evo da pojasnim malo svoju ideju, iako mislim da se na tome uveliko radi, ali sve u svoje vreme.

Apsolutno svaki uredjaj koji je bio na baterije, je interesantan, za priključenje na beskontaktnu električnu distributivnu mrežu.
Samo što u početku će to biti skuplji uredjaji, kao što su recimo automobili.
Automobili su pogodni, jer su dovoljno veliki i dovoljni skupi za takav dodatak.
Onog momenta kad reše NAPLATU isporučene beskontaktne energije, može se SVAKOM elektro uređaju dodati modul
nešto slično kao mobilni telefon preko kojeg će primati el. energiju. Broj tog mobilnog će mu biti broj "brojila".
E sad ide lepota:
Imaš automobil na postpaid, voziš se i na kraju meseca platiš struju za auto
- A voziš se bez stajanja, bez pumpe, bez filtera za gorivo, bez čekanja u redu, bez teških akumulatora.
Sve što važi za automobil važiće za BILO KOJI uredjaj!
U nautici još lepše: nema teglenja dizela, ništa ne smrdi, buka svedena na minimum, ...
Dule, vredi čekati i raditi na tome.
Samo hoće i se desiti za našeg života (barem onog funkcionalnog dela, bez boce za kiseonik).