E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Prepravke...

<< < (12/18) > >>

budens72:
Tema je apsolutno zanimljiva i pratim je od samog početka.... ne uključujem se u diskusiju jer su moja znanja u ovoj oblasti veoma skromna i ne bih mogao da pomognem, ali je pratim sa velikom pažnjom....  55555

mossi:

--- Citat ---Od elektropogona nisam odustao i cim nabavim elektromotore dovoljno jake a da im ne treba 5 tona akumulatora ja cu elektropogon vratiti na camac. I zato pratim sve veznao za tu oblast. Sve sto ce me pribliziti tom cilju je meni interesantno.
A kako je vezano za ugradnju u brod, po meni, spada u nauticku temu.
--- Kraj citata ---

Evo da pojasnim malo svoju ideju, iako mislim da se na tome uveliko radi, ali sve u svoje vreme.  44444

Apsolutno svaki uredjaj koji je bio na baterije, je interesantan, za priključenje na beskontaktnu električnu distributivnu mrežu.
Samo što u početku će to biti skuplji uredjaji, kao što su recimo automobili.
Automobili su pogodni, jer su dovoljno veliki i dovoljni skupi za takav dodatak.

Onog momenta kad reše NAPLATU isporučene beskontaktne energije, može se SVAKOM elektro uređaju dodati modul
nešto slično kao mobilni telefon preko kojeg će primati el. energiju. Broj tog mobilnog će mu biti broj "brojila".

E sad ide lepota:

Imaš automobil na postpaid, voziš se i na kraju meseca platiš struju za auto
   - A voziš se bez stajanja, bez pumpe, bez filtera za gorivo, bez čekanja u redu, bez teških akumulatora.

Sve što važi za automobil važiće za BILO KOJI uredjaj!
U nautici još lepše: nema teglenja dizela, ništa ne smrdi, buka svedena na minimum, ...

Dule, vredi čekati i raditi na tome.

Samo hoće i se desiti za našeg života (barem onog funkcionalnog dela, bez boce za kiseonik).

114

Kapetan:
cim se resi skladistenje elektricne energije na neki pametniji nacin gotovo je sa dizelom i sa svim drugim vrstama goriva... redovno pratim desavanja oko elektro pogona i zaista mnogo obecava ...

mossi:
Skladištenje je samo za mobilce i to je prelazna faza, (kako STALNo uzimati pare, tj šišati ovce).
U praksi postoji DINAMIČKA proizvodnja, tj da proizvedeš onoliko koliko treba.  6589

Sve to ide u djubre, kad se predje na beskontaktni transfer energije.

Arsa:

--- Citat: Dule  13, 03, 2012, 03:03:49 pre podne ---Eto izvora energije na camcu....
Naravno, ko uspe da napravi.
Samo zavrtis i puni ti akumulator  kgk

--- Kraj citata ---

Kakve su šanse da napraviš nešto tako da puni akumulatore na tvom brodu dovoljno brzo za rad elektromotora koje imaš?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju