E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Prepravke...

<< < (13/18) > >>

Kapetan:
po meni ono nije Hoffmanov Voltetar vec obican mini akumulator... ujedno i da jeste Hoffmanov voltmetar ne znam zasto bi ga uopste stavlja u strujno kolo ???

http://en.wikipedia.org/wiki/Hofmann_voltameter

ladjaVlajko:
Postoji i drugo, mnogo jednostavnije objašnjenje zašto nijedan od ovih "projekata" nikada nije zaživeo. Da li je ikome od vas palo na pamet da je ovde reč samo o zanimljivim eksperimentima koji ilustruju pretvaranje jednog oblika energije u drugi, a ne da stvaraju energiju iz nekakvog novog "polja" koje nauka nije još otkrila ali eto oni sa svim svojim (ne)znanjem, tri metra žice, dva magneta i opremom sa buvljaka jesu ?

Koji god od ovih "genijalaca" je ušao u poslovne vode i okupio investitore završio je u zatvoru zbog prevare.

mossi:
Dule i ja upravo osnivamo firmu i tražimo akcionare.
Vlajko, ako želiš i imaš  neki keš, biće na drago da saradjujemo.  hahaha stri stri stri ha ha ha ha

ladjaVlajko:
 ffff
 sajkaca

ladjaVlajko:

--- Citat: Dule  13, 03, 2012, 19:31:11 posle podne ---Ali ajde mi objasni... koju to energiju pretvara ovaj uredjaj u kineticku, da okrece kliker i elektricnu da pali i gasi led diodu.
klikni na  SMSMAT

SMSMAT

--- Kraj citata ---

Energiju elektromagnetnog polja koje se nalazi svuda oko nas. Izvori su ti brojni ... počevši od zemljinog elektromagnetnog polja, preko polja koje emituju apsolutno svi električni uređaji u kući (a pogotovo zvučnici ispred kojih se ovaj eksperiment odvija), da ne pominjem kompletnu električnu instalaciju u stanu, radio/tv stanice itd.

Koliko god slabo to polje bilo, dasa koji izvodi eksperiment ga maksimalno pojačava ogromnim brojem namotaja. Dioda 1N4007 služi da propušta struju samo u jednom smeru tako da tokom vremena namagnetiše eksere koje je stavio u centar kalema. Dule, nema ovde ništa kosmičko. Sve je deo klasične nauke, jedino što izgleda neobično na prvi pogled laiku. Otkad je sveta i veka, oduvek je bilo proroka, šarlatana i sličnih koji su ovakvim eksperimentima fascinirali mase.

Ne veruješ ? Pogledaj ovo i posebnu pažnju obrati na drugi deo priče koji počinje od 10:25:

Nickel Hydrogen Reactors After Twenty Two Years of Experimental Progress

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju