E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Prepravke...

<< < (11/18) > >>

ladjaVlajko:

--- Citat: Dule  11, 03, 2012, 22:00:56 posle podne ---Da iskreno kazem, sve manje sam na ovom forumu a sve vise na nekim drugim gde nema ovolike sujete i gde su ljudi po razmisljanju blizi meni.
--- Kraj citata ---

A koji su to drugi forumi ?

Arsa:

--- Citat: Dule  11, 03, 2012, 22:00:56 posle podne ---Pazi ovako, nekima i prica o benzinu ne spada u nauticke teme jer upotrebljavaju vesla. Nekome je rasprava o led diodima glupost posto mu na camcu i baterijska lampa zavrsava posao. Nekome je rasparava o frizideru morbidna... pazi ti njih... i frizider bi na camac. Ima onih koji smatraju da je sonar ili GPS samo novotarija i nepotrebno bacanje para a prica o tome samo isticanje. Ima onih koji popreko gledaju svakog ko na camac ugradi muziku od 1000 evra. Vlasnik drvenog camca se krsti kada vidi ladju nakindjurenu prohromom.
Ova diskusija nije interesantna onima koji na camcu imaju par metara kabla i dva prekidaca.
Ja sam ugradjivao elektromotore i vratio sam se na benzin samo zbog brzine i nista drugo nije bio razlog.
Od elektropogona nisam odustao i cim nabavim elektromotore dovoljno jake a da im ne treba 5 tona akumulatora ja cu elektropogon vratiti na camac. I zato pratim sve veznao za tu oblast. Sve sto ce me pribliziti tom cilju je meni interesantno.
A kako je vezano za ugradnju u brod, po meni, spada u nauticku temu.
Mesecima ne pisem nista o tome. Ne zato sto nema sta da se pise i ne zato sto nista nije napravljeno vec zato sto to ocigledno interesuje samo mene.
Da iskreno kazem, sve manje sam na ovom forumu a sve vise na nekim drugim gde nema ovolike sujete i gde su ljudi po razmisljanju blizi meni. A i dosadilo mi je da citam po stoti put kako se farba metalni camac pa je rasprava o tome da li je pulsni prenos struje buducnost meni mnogo interesantnija.
To su stvari koje slabo poznajem pa mogu mnogo da naucim.
Da li T4 ima impeler ili nema... meni je to prestalo da bude interesantno pre 30 godina.

--- Kraj citata ---

Dule, normalno je da se čovek okreće drugim temama kada u jednoj oblasti dostigne određeni nivo znanja.

Vrednost ovakvih foruma i jeste u razmeni informacija iz raznih oblasti. Naravno da korisnici gledaju kako da to prilagode svojim potrebama.

O sujetama ne treba trošiti reči. Njih će uvek biti.

Otvorio si tvoju temu u kojoj pišeš o onome što misliš da tebi, ali i drugima može pomoći u nastojanju da boravak na vodi bude prijatniji i jeftiniji.

To što nema mnogo reakcija na temi ne treba da te zabrinjava. Možda iz tih malobrojnih, komentara izađe nešto korisno i primenjivo. Jedan komentar može da te dovede do cilja. Zato samo napred.

Rokaj ti slike, tvojih i tuđih grunfovanja.

Možda to nekoga i smara ali on uvek ima opciju da to ne čita.

Pingvin44:
Au pa vi ste gori od RTS-a u Slobodanovo vreme.
Ko je rekao da tema smara?
Samo rekoh da je tema odavno izasla iz okvira nautike. A kao da je jedina na ovom forumu.
Ova makar nije gomila nebuloza, prepirki, svadja i rasprava o tome ciji je duzi i veci.

Arsa:

--- Citat: Pingvin44  12, 03, 2012, 07:09:58 pre podne ---Au pa vi ste gori od RTS-a u Slobodanovo vreme.
Ko je rekao da tema smara?
Samo rekoh da je tema odavno izasla iz okvira nautike. A kao da je jedina na ovom forumu.
Ova makar nije gomila nebuloza, prepirki, svadja i rasprava o tome ciji je duzi i veci.

--- Kraj citata ---

Ko je rekao da mislim na tebe?

Kapetan:
dule procisti malo temu i nastavi... ja uskoro kupujem neki camcic za pecanje i plan mi je kao sto znas i sam HONDA 45 i dosta akumulatora i el motor... a malo kasnije i solarni paneli ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju