Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Veliki Put Malim Camcem

<< < (18/19) > >>

mossi:
Kako ste se vratili po lošem vremenu?
Šta je bilo najgore?
Saveti za preživljavanje!

STG:

--- Citat: mossi  04, 02, 2010, 22:59:27 posle podne ---Kako ste se vratili po lošem vremenu?
Šta je bilo najgore?
Saveti za preživljavanje!

--- Kraj citata ---
Jedno jutro iz Tekije krenemo do brane,lagano,bas polako onako za dusu...Stignemo,zapljunemo se i udjemo u neku uvalu,tj recicu da doruckujemo i naravno da odmorimo :drinks:
Krenemo kasno popodne i uz put slusajuci radio,neki lokalni i jedini cujemo za jak vetar od Kladova uzvodno ka Tekiji...
U Tekiji se ponovo snabdemo sa dosta "zutog balasta" i sa dosta preostalih derivata se uputimo uzvodno.Razapnemo sator,izvezemo se valjano,i vec opustimo...
Od najavljenog nevremena na srecu nista preterano...Odlucimo da se probudimo oko 4,da krenemo do 5 ka Milanovcu,tj Poreckoj reci....
Da skratim,uzvodno nam duva JAKA kosava u krmu i dosta pomaze mada Stevin camac poni vodom bas muski....U nekim trenutcima prestajemo i sa pricom vec umorni od svega....Od milanovca se odlucimo do Golubca,od Golubca jos uzvodno do Gradista odatle do Srebrnog jezera,tj samog zaliva....Tekij-Srebrno jezero=14 sati plovidbe uzvodno...
Ali to nije kraj...

Kapetan:

--- Citat: gorance  04, 02, 2010, 23:11:37 posle podne ---.Tekij-Srebrno jezero=14 sati plovidbe uzvodno...
Ali to nije kraj...

--- Kraj citata ---

bogami muska plovidba, al gde sad stade sa pricom ...

meni je za to trebalo dva dana , koliko idu ovi vasi camci ?

STG:
Koliko je tezak CHE?
Moj camac ima oko 100tinak kila,sa svom opremom i balastom do 200....
Na srebrnjaku sretnemo prijatelje sa Stenke,vezemo se do njih,izadjemo na obalu da protegnemo noge...Sve bese divno nekih pola sata dok nije pocelo da seva sa svih strana...Kabine nemamo,za sator bejasmo umorni...Improvizovasmo nesto,malo spavali u kabanicama ali prezivesmo.
Sutra vec sunce,idila,upoznasmo nekog austrijanca kajakasa,odvedosmoga ga u kafanu,ma super....
Do Beograda se svasta nesto izdesavalo,uostalom kao i svakome od nas na bilo kojoj plovidbi.Dosta dobrih ljudi,100 raznih prica i iskustava,ma da je bolje... :stop:

mossi:

--- Citat: Kapetan  04, 02, 2010, 23:16:48 posle podne ---
--- Citat: gorance  04, 02, 2010, 23:11:37 posle podne ---.Tekij-Srebrno jezero=14 sati plovidbe uzvodno...
Ali to nije kraj...

--- Kraj citata ---

bogami muska plovidba, al gde sad stade sa pricom ...

meni je za to trebalo dva dana , koliko idu ovi vasi camci ?

--- Kraj citata ---
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jes vala, kad spavaš do podne!

P.S. Gorance, i mi smo na Varalici II vozili od jutra do sutra od 5.30-19h sa malim pauzama!
I samo jedan dan bez plovidbe.
 :suicide:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju