E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Brodski lim- za i protiv
Kapetan:
Oblak pominje malo domace malo motomarine cene... ja cu pare na gomilu i naruciti iz SVB-a ... usteda izmedju 10 i 50 % na ove cene koje daje Oblak... a usteda u odnosu na Srbiju recimo 70%
recimo Lowerance FishFinder je tamo 85 evra u Elko marine oko 160 (usteda skoto 50 %)
http://www.svb24.com/index.php?sid=5c28d62f3cb878c7af54403993181af8&cl=details&anid=118032
wc brodski rucni kod ratka 160 evra u SVB-u 100 evra (usteda 40%)
http://www.svb24.com/index.php?sid=5c28d62f3cb878c7af54403993181af8&cl=details&cnid=12553&anid=633
fekalni rezervoar sa pumpom 270 u nemackoj 120 evra plus 30 evra pumpa ( usteda skoro 50%)
http://www.svb24.com/index.php?sid=5c28d62f3cb878c7af54403993181af8&cl=details&cnid=12417&anid=117237
i za kraj nauticki bicikl na sklapanje 100 evra :) , kod nas ja mislim da nije ispod 400 evra..
http://www.svb24.com/index.php?sid=5c28d62f3cb878c7af54403993181af8&cl=details&cnid=10574&anid=117945
kada SVE stavis na gomilu , izracuns odbijanje njihovog PDV-a , placanje carine , spedicije, transporta, naseg pdv-a usteda ti je od 40-60%... PROVERENO ja uvezao par stvari
STG:
--- Citat: deda 05, 01, 2012, 17:22:32 posle podne ---Replika!!Pomenut sam!!
@
Ako nemas poverenja u svoje plovilo,a provodis vreme na njemu,makar vezan u marini,onda imas problem ako to ne resavas...
Imam ja poverenje u svoj camac , provodim toliko vremena na njemu samo smatram da je autonomija problem!A ima malo problema i u glavi kapetana!!
--- Kraj citata ---
Hm,nisam ja taj koji tvrdi da deda nema poverenja u svoje plovilo. :nono:
Za repliku se slobodno obrati Duletu :taunt:
HOGAR:
Iko,Iko,celik 0361 je ''trgovacki''i Sole ga nikada,koliko ja znam,nije svrstavao u brodske.Drugo,mozes da trazis koliko hoces oznaku ''brodski celik'',kao ,recimo ''alatni'',univerzalni'' itd.ama,radi se u takozvanom kvalitetu za brodsku gradnju,koga kontrolise na nasoj teritoriji Yugoslovenski registar brodova koji je ovlascen da vrsi ispitivanje,kontrolu kvaliteta i stalni nadzor,i to su 0545,6,7 i 0461,2,3 i jaci,ako treba.Ne bi ja davao takve izjave,na tvom mestu,i pored one specifikacije koju si dao,mada mislim da ih i tamo ima,ali nisu obelezeni sa ''brodski celik''kako si mozda ocekivao.Nisam jednom ovde napisao da ,po meni, postoje tri brodogradilista,privatna,koja rade i sa brodskim celicima i po projektima.Prvo-Vasicevo,Lacarak,drugo-Djena,S.Mitrovica,i trece Sole,Titel,koji nema logistiku koja prati ova dva ispred njega,al nekako pliva.Sole poneki uradi i od trgovackog lima,mora se,kriza.Iko,ja te smatram za druga,i postujem to kako se boris i radis,i za to,itekako, postoji valorizacija,jer se trudis da napravis camac,a ne shifonjer,kakvih je ,nazalost,vecina na nasim vodama.Ove oznake celika,koje sam dao,su iz registra,nemojte da me terate da pisem i sastav tih celika,imam i to :lol:.I da ne bude zabune,neko je napisao da je bolji hladno valjani,e pa NIKAKO,SAMO TOPLO VALJANI,i to ovih oznaka,koje sam dao.Ko je i dalje skeptican neka mi izadje na opkladu,ako ima primedbu na ovo sto sam napisao :drinks:
IKA:
@ Hogar
Ili ne čitaš , ili nerazumeš ono što pišem.
Ja klasifikaciju ne vršim na ;trgovački ; i ;brodski; oznaka 0361 za mene je čelik o361 a ne trgovački.Ni jedna klasifikacija ne poznaje tu oznaku,tako da nemoj da mi implementiraš nešto što nisam rekao.
Ako smatraš da su limovi 461 i 545 namenjeni za brodogradnju ,to je tvoje mišljenje i kako god nemam nameru da se protivim takvom stavu.To i jeste opšteprihvaćeno mišljenje da su limovi te oznake kvalitetniji od onih oznake 0361ili 261 .......
Za limove461 nikad nebih rekao da su ;brodski ; samo bih se složio da su kvalitetniji u određenim parametrima od nekih drugih.
Ako ozbiljno uzmeš tablice videćeš da lim 461 ima zateznu čvrstoću 420-450n/mm2 ali granicu izduženja 22% pri 20c, pa ma koliko ih po tvojoj tvrdnji jugoregistar kontrolisao ,
Limovi 545 imajuzateznu čvrstoću500-600 n/m2 sa granicom izduživanja od 20% ali pri -20c
I da nebude nesporazuma ja netražim u tablicama da vidim oznaku;brodski ili trgovački lim,to prepuštam onima kojima nešto znači dali im je čamac rađen od ; brodskog lima;
HOGAR:
Dobro Iko,ne padaj u vatru,jasno je i meni,a i ostalima,da ne zarezujes i ne vidis svrhu celicima koji bi trebalo da se koriste u izradi camaca i brodova :good:,ali, dozvolices,to je tvoje misljenje i nadam se da ne mislis da si merodavniji od Yugoregistra :taunt:.Ja sam samo govorio o principu,on moze da se komentarise ali ne i da se obori.Sasvim je druga prica o ekonomskoj moci narucioca plovila,ona kod nas sve odredjuje,pa i od kog celika ce se raditi,i kod koga,sto je ne manje vazno.Ti si Iko,za sada,u onih 90posto,koji su sasvim zadovoljni sa ''trgovackim''limom,i ja ne maltretiram ni tebe,a ni one koji misle kao ti,principima brodogradnje,bar se nadam.Primer-vodovodne cevi se rade od pocinkovanog lima,bakra,plastike i na kupcu je da ugradi ono sta mu odgovara :lol:,-i sve one prenose vodu, ALI,neke traju duze,kod nekih je brza montaza,kod neke je kvalitet prenesene vode bolji,ma trista stvari,i sve se one prodaju i imaju trziste.Eto,bez uzbudjavanje,sto rece bivsi Sojic :lol:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju