E, ovako treba... > Elektronika

GSM alarmani dojavljivac

<< < (5/12) > >>

captjerry:

--- Citat: Radojković  06, 06, 2009, 20:13:53 posle podne ---Inache bavim se servisom tv,elektronike,monitora,nekad davno dok su bile aktuelne i cb stanice itd.
--- Kraj citata ---

a radioamaterskih 2m?...imam alinco DJ F1 T, bila na camcu i cini mi se da se neko mnooogo igrao sa njom duze vreme...bukvalno je urnisao...nisam ni proveravao da li radi, samo sam je skinuo sa camca u onako jadnom stanju....fali joj pola tastature i znam da se nesto bagovala poslednji put kad sam je probao, tipa nekad nece da promeni frekvenciju ili kanal, pritisnem jedno dugme ona odradi totalno drugu funkciju...

Radojković:
Odavno sam napustio taj deo sa radio stanicama,a i uredjaji tada i sada se mnogo razlikuju i ima majstora koji samo to profi rade tako da ja a i vecina majstora  vrlo mali mozemo da uradimo.Inache Kapetane da smo se culi malo ranije rekao bih ti sve o toj kameri  bezicnoj.samo u krugu  kuce ako ima vise od 2 zida los signal i malo po malo pa moras da stelujes onaj potenciometar na kutiji.po meni jako losa.Ima jos na tri tezge se prodaju kamere i oprema za video nadzor,verovatno nisi video.

Kapetan:
dosli smo jako kasno vec je 60 % buvljaka pozatvaralo radnje...

ma i meni je bilo jasno da je S. al sam bas hteo da vidim kako radi...

Radojković:
buvljak u pancevu radi svim danima osim ponedeljkom (radi i tada ali ima malo prodavaca pa bolje ne dolaziti)I ne dolaziti posle 12 jer vec zatvaraju tezge pa dok obidjes i nadjes sta ti treba prodje vreme.subotom i nedeljom nikako ne dolaziti zbog guzve znaci utorak ,sreda cetvrtak petak.Toliko od mene.

ljubac:

--- Citat: Kapetan  06, 06, 2009, 21:33:06 posle podne ---nasao sam danas jednu tezgu , ne pitaj me gde je jesva sam je nasao ...

uzeo sam wireless kameru sa receiverom na zalost gospodja koja je radila (bigarka ) nije imala nijednu IC ... cena 3000 dinara povezoa sam kuci i izjavljujem da se moze koristiti samo po suncanom danu :)

--- Kraj citata ---
Ljudi,ovo jeste Srbija ali oprema  za video nadzor se NE KUPUJE na buvljaku.Krševi neopevani ,nikakva garancija,rade celih 7-9 dana i slično..
Ja se time bavim to mi hleba što kaže naš narod ali jos na buvljaku nisam kupio ni metar kabla a kamoli što ozbiljnije.Tamo idem samo po tiplove i sl.
Imate brate takvih firmi po Beogradu sa opremomn da ti pamet stane.Samo čovek treba da zna šta hoće a i cene nisu preterane.Ako nije proti pravila foruma linkovao bih neke sajtove sa tim temama.
Ja  lično sam experimentisao sa SAMSUNGOVIM kamerama extra(one sa IC topovima) kvaliteta na čamcu,predpostavljate ,zbog noćne vožnje.Pokazalo se da bolje bude sa klasičnim farovima nego li noćna vožnja sa IC kamerama.
Batalio sam kombinaciju jer ništa bez FLIRR-a (5000E).Dalje sam experimentisao sa zum-pan-tilt kamerama.E to je stvarcica.Zbog optičkog zuma (22x) mogao sam da od Paradajz ostrva prepoznam goste preko puta kod Renata.Nikakav durbin mu nije ravan.Prilikom vožnje nisam morao više da izvirujem iz kabine nego samo obrnem kameru u željenom smeru.I to sve preko 8" TFT na kokpitu.Naravno sve je prošlo samo kao uspešan experiment je naidje kupac i oprema ode a bogami nije ni mala cena.A sad link: www.masterbc.co.rs a na private kome treba poslaću user i pass ka linku sa cenovnicima.

Takodje prijateljima sa foruma nudim svaku vrstu pomoći u vezi sa alarmima i video nadzoru.Kažem pomoć jer ja sam čovek a ne advokat.

takodje da se osvrnem i na temu GSM-a.
Lično misli da je bolja opcija a i jeftinija uredjaj koji se zove GSM gateway.On pored toga što može imati funkciju dojave na njega možete zakačiti onaj stari,prastari telefon i sa njega birati i primati pozive preko GSM mreže.Podrazumeva se da se može priključiti bilo koji telefon.
Zamislite u kabini broda Simensov ili iskrin bakelitni telefon sa brojčanikom a koji još i radi.Taj filing ovi novi mobilni dečaci nikad neće imati.Nekako mobilni telefon i vikend na Dunavu nikako ne idu zajedno  i na kraju krajeva koliko mobilnih je na dnu Dunava.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju