E, ovako treba... > Elektronika
GSM alarmani dojavljivac
zorter:
Drugar mi radi sa alarmnim uredjajima i na moj nagovor je obezbedio GSM dojavljivac za ugradnju na plovila. U slucaju obijanja plovila ovaj uredjaj moze da salje SMS poruku u vidu TXT-a na max tri razlicita broja i VOICE-a na max cetiri razlicita broja. Moguc je kombinovani rad, sto znaci SMS na mobilni a VOICE na mobilni i na fiksni (moguca dojava i dezurnoj sluzbi MUP-a). Mala potrosnja struje (DC 12V) sto je 300mA u momentu slanja poruke. Moguce samostalno programiranje preko tastature na uredjaju. Moguca kontrola usnimljene glasovne poruke preko sopstvenog zvucnika. NAPOMENA: Ovaj uredjaj nije alarm, vec je dojavljivac ekscesne situacije, sto znaci da eventualni provalnik ne zna da ste upoznati sa provalom u plovilo.
Cena ovog uredjaja je promenjljiva u odnosu na broj i vrstu provalnih senzora. Osnovna verzija sa dva magnetna senzora (npr. za vrata ili prozor) kosta 230€.
U prilogu dostavljena slika i karakteristike uredjaja.
Sve blize informacije na telefone:
064/243-53-46 Branko i
064/85-87-027 Zoran odnosno ja.
Kapetan:
nije losa stvar :)
drug_igrutin:
Šurak mi radi ugradnju auto alarma i skoro sam ga bas pitao za tu varijantu sa gsm uređajima, jer deluje jako primamljivo.
Al me odgovor malo oladio :sorry:
Kaže da svaki iole ozbiljniji lopov sada ima sa sobom uređaj, veličine manje od pakle cigara, koji ometa signal za sve gsm uređaje!
Znači kad dođe pravi baja od tog alarma nema ništa jer nemože da pošalje ni sms, mrtav je dok se lopov ne udalji!
Kaže ne bacaj pare jer ti to ne vredi, već je prevaziđeno ! Taj ometač signala je čak i mnogo jeftiniji nego uređaj za alarm i ima ga ko god poželi, nažalost kod nas ima mnogo zainteresovanih!
zorter:
Svaki uredjaj ima "kontra" uredjaj, to se slazem. Ali za vrhunskog lopova ni sef banke nije problem. Vrhunskim lopovima nije zanimljivo plovilo naseg "ranga", oni traze jahte sa 7-o cifrenom vrednoscu. Kod nasih camaca oni nemaju sta da traze. A da ti budem iskren, ja da imam obican camac sa kabinom, bilo bi mi zao i da mi uzme TV od 100€, a kamoli nesto malo vrednije. Faktor iznenadjenja je vazan za one "sitne" huligane koji bi da obiju ladju, udju unutra, malo se izivljavaju, ponesto spakuju da ponesu i onda odu bez traga. A kad vlasnik dodje i vidi ne preostaje mu nista drugo vec da se nakljuka bensedinima jer ni policiji nije "zanimljiva" sitna (uslovno sitna jer za mene nije) kradja. Koliko vrhunskog lopova moze da zanima sonar, TV, ribolovni pribor........ kad sve to da proda ne moze da "zaradi" ni 500€. Plovila i nisu bas na meti kradje kao automobili jer nema te garaze na rekama gde bi mogao da rastura, prekucava brojeve i sta vec rade sa automobilima. Cak ne bih rekao ni da postoje na nasim rekama dve identicno iste ladje kao sto je slucaj sa automobilima na putevima. A jos u prilog ovoj prici ide da je bolje imati ista nego nista, pogotovo za ona plovila koja nisu na vezistima i marinama gde postoji cuvarska sluzba. No, svako odlucuje sam sta mu je ciniti i koja opcija je najbolja. Kolko para, tolko muzike. Samo jedno je sigurno: NEMA 100% ZASTITE.
Pozzzzzz
broker975fx:
Ja sam malo eksperimentisao sa senzorima za pokert ali dosta ih je teško staviti jer se čamac ljulja tako da alarm svira ko blesav sam od sebe. To bi bilo jeftino rešenje (oko 3000-4000rsd) kada bi se našlo dobro mesto za senzor. Na kraju sam na pijaci za 100RSD našao onu malu pištalicu što se stavlja na prozor ili na vrata. Kad izlaziš uključiš i ako se vrata ili prozor otvore ono krene da pišti. Ništa strašno ali valjda če nekog da uplaši dok ne rešim ovo sa senzorima pokerta
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju