Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Ručka za Yamahu-mogućnost prebacivanja na drugi model-saveti

<< < (3/5) > >>

zoki novus:
pa dobices na brzini sigurno!
neces ici 9kmh nego 12kmh ali neces trositi 3l na sat nego 7l pa sad ti nadji sebi racunicu :smile:

VladaCedic:
Kanda cu ja da odustanem od svega sto sam zamislio..

broker975fx:
Prelistaj malo na forumu to je česta tema. Poenta je u tome da sa duplo više konja nećeš ići duplo bolje. Korito će ići malo brže i za tu brzinu za tvoje korito guraće puno više vode tako da će većina snage odlaziti na to guranje umesto za kretanje kroz vodu. Kretaćeš se nešto maljo bolje a trošićeš više. Drugar čamac od 9m prvo  gurao sa Y9.9 a onda probao 25ks i išao 2-3km. Na kraju se vratio na 9.9 kao ekonomičnije rešenje. Sve ovo sa običnom Y. Jbg možda bolje uložiti u nešto drugo ili u manji ali nov i pouzdaniji motor a stari prodati (te starije 9.9 baš drže cenu)

andrijapajic:
Za resavanje nedoumice, najbolje bi bilo da negde pozajmis jaci motor na dan, najbolje nesto 20-25 ks, i lepo vidis razliku. Moj camac recimo sa Tomos trenutni 4 ide 25-30% sporije nego sa Volvom 14, da Tomos nije cudljiva gvozdjurija koja pali kada se njemu oce a ne kada meni treba, bio bi i glavni motor :D

HOGAR:
Vlado,ajd' ponovo :suicide:,korito ti ne dozvoljava vecu brzinu,sa obicnim 9ksmotorom,ili 20ks,razlika 2-3kmh,zato jer su to brzinske elise.Samo sa 100ks,obicnih,mozes da predjes u polu-deplasmansku plovidbu,i to maksimalno do20-22kmh,sa potrosnjom od 15-30lh,pa ti vidi.Sa jamahom9teretnom ces postici 12-13kmh ali sa potrosnjom od 2-3l,i to je najbolje resenje,a ti proveri.Ona je ekvivalent obicnom motoru od 25-30ks,ali sa mocnom elisom koja gura istom brzinom i camac od 300kg i camac od 4t.Ajd u zdravlje

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju