Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Ručka za Yamahu-mogućnost prebacivanja na drugi model-saveti

(1/5) > >>

VladaCedic:
Evo i ja da iznesem svoje muke  :scare: .
Dakle,imam brodic od 8 metara duzine,pokrece ga Yamaha F9 Cl,prazan tezi 1700 kg,takodje imam i jednog odlicnog plastikanera sa morskim koritom (tako se valjda kaze) ono u spic :dance1: ! E sada ovaj motor mi je na daljinsko upravljanje,i plan mi je da kupim jedan polovan koji ce da bude barem 3 puta jaci od devetke. Taj koji trenutno imam prebacio bih na plastikanera a novi bih stavio na brodic. e sada u 99% slucaja ljudi prodaju motore sa ruckom,zanima me da li ako uzmem neku yahamu od 25 konja sa ruckom,da li mogu sa njega da prebacim rucku na taj manji koji bi stajao na plastikaneru, a  tog novog(polovnog) da prikacim na daljinske komande,na volan...
uhh... citam sada ovo sto sam napisao ni sam sebi nisam jasan :D Ali znam sta hocu,nadam se da me neko razume i da moze da mi pomogne!

Druga stvar koja me zanima je koja je idealna snaga motora za brodic,ima i njegova slika u delu foruma gde sam se predstavio!
Hvala svima unapred! :tenk:

njegos68:
Mislim da ručica sa 9,9 ne odgovara za 25 ks..  :new_russian: A što se tiče novog motora za brodić uzmi teretnu Yamahu  25 ks high trust i završio si posao..  :good:

zorter:
Vlado,

potraži malo po net-u user manual za te motore i videćeš da li ima razlike u veličini ručke. Po tome ćeš prepoznati da li ćeš moći da iskoristiš istu ručku za drugi motor. Pretpostavljam da nećeš moći. Mislim da nisu iste veličine ali proveri na net-u.

LSI:
Vlado, ja Vam nisam poželeo dobrodošlicu u temi u kojoj ste nam se predstavili iz prostog razloga što sam tek jutros video i nju a i ovo pitanje, pa Vam zato sada želim dobrodošlicu u svoje ime, a koristim priliku i da Vam postavim pitanje.

Želim da pitam zašto u stvari želite toliko jači motor?

Naime, sa one slike vidim da imate veoma lepu ladju ali čini mi se da ma koliko snažan motor da stavite umesto ovog koji sada imate - Vaša putna brzina neće se mnogo promeniti. (Ili ja to možda grešim?)

Verujem da ćete s jačim motorm dobiti na sigurnosti i da ćete brže moći da odreagujete u smislu promene pravca i položaja ladje ali nisam siguran da maksimalnu brzinu možete bitno da promenite.
Ukoliko sam ja u pravu, onda bi možda mogli i jevtinije da prodjete kupovinom nekog motora od možda 15KS.

Voleo bih da oni koji se u ove stvari razumeju bolje od mene prokomentarišu ovo i na taj način pomognu i Vama i meni i ostalima koje muče slični problemi.

Ako ja grešim, Vama će biti lakše da realizujete odluku.
Ako sam makar delimično u pravu možda će Vam to uštedeti neku paru, a uživaćete kao i do sada, pa možda i više - što Vam ja od srca želim.

dugamm:
sto lepo nisi napisao u naslovu - rucka za yamahu , a ne moze -nemoze?????????

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju