E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Problem sa elisom

<< < (5/12) > >>

simicbojan77:

--- Citat: budens72  28, 11, 2011, 09:33:59 pre podne ---Fisherman 450 je prilično zahtevno korito, duboki "V" , tako da u svakom slučaju taj motor nije dovoljne snage za taj čamac...
Možda će pravim odabirom elise uspeti da ga izglisira kad je sam u čamcu, ali to nije poenta, taj čamac treba da ima motor sa kojim može da glisira kad se u čamcu nalaze 4-5 odraslih osoba....a treba povući i skijaša....
mislim da je 50 ks neka minimalna varijanta...

--- Kraj citata ---
razumem ja daje slab za taj camac sa 4 osobe sto sam i napisao u nekom od prethodnih postova ali trenutno bih da se snadjem sa onim sto imam.

zoki novus:
pa snasao si se !
cuti i plovi :tenk:
provesces leto u menjanju elisa a neces dobiti nista znacajno..

mossi:
Na mom čamcu je elisa 9 7/8 x 11 1/4, dobio sam na probu elisu 9 7/8 x 10 1/2, koja nije oštećena nigde, ali je stara i ne izgleda sjajno.
Moja Yamaha 25hp je samo zakucala obrtaje sa malo više od pola gasa, a brzina je bila zaista smešna, sa 36 pala na 25  :diablo:
Još da kažem da sa bržom elisom ne mogu ni izbliza da se približim 5500 obrtaja tj na nekih 4800 max.

:drinks:

simicbojan77:

--- Citat: mossi  28, 11, 2011, 12:12:58 posle podne ---Na mom čamcu je elisa 9 7/8 x 11 1/4, dobio sam na probu elisu 9 7/8 x 10 1/2, koja nije oštećena nigde, ali je stara i ne izgleda sjajno.
Moja Yamaha 25hp je samo zakucala obrtaje sa malo više od pola gasa, a brzina je bila zaista smešna, sa 36 pala na 25  :diablo:
Još da kažem da sa bržom elisom ne mogu ni izbliza da se približim 5500 obrtaja tj na nekih 4800 max.

:drinks:

--- Kraj citata ---
Znaci razlika u koraku 0.75 i tako velika razlika i koji je camac u pitanju? :drinks:

mossi:
Nije u tome poenta, nego što sam ubedjen da je elisa u LOŠEM stanju, a nema na sebi mehanički deformitet, tj svi su joj delovi na broju.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju