Autor Tema: Nosac za gumeni camac  (Pročitano 6715 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • Pol: Muškarac
  • BG-509C
Nosac za gumeni camac
« poslato: 24, 10, 2011, 16:29:37 posle podne »
na internetu sam nasao nosac za gumenjak koji bi mi odgovarao.
ima li neko majstora za preporuku da mi ovo napravi po merama.
u prilogu slike i link americkog proizvodjaca
http://www.allinflatables.com/shopping/davits/hy/index.html
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Nosac za gumeni camac
« Odgovor #1 poslato: 24, 10, 2011, 17:17:19 posle podne »
espresso razmisli da li da ti pravi bas ovakav ili da bude po merkama tvog pomocnog camca  , posto ovaj njihov camac seda ko dete na nosu , druga vrsta camca sa recimo vecim V koritom ce imati problema

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #2 poslato: 24, 10, 2011, 17:22:22 posle podne »
espresso razmisli da li da ti pravi bas ovakav ili da bude po merkama tvog pomocnog camca  , posto ovaj njihov camac seda ko dete na nosu , druga vrsta camca sa recimo vecim V koritom ce imati problema
ima tamo na sajtu merke za razne dimenzije platformi i adaptera za ribove i camce sa gumenom kobilicom. sve je dosta dobro slikano i objasnjeno.
naravno da bih ja pravio po meri gumenjaka koji imam. samo trazim pouzdanog majstora. setio sam se sada da je Duletu neko pravio jedan nosac za gumenjak na Petri ali tu temu nemogu da nadjem :(
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #3 poslato: 24, 10, 2011, 17:28:06 posle podne »
pravio je STVLADA secam se ja lepo je to ispalo dva polukruga na bovu i milina ... recimo kod tog duletovo tipa mogu svi gumenjaci , kod ovog samo sa V koritom ... ili neka majstor pravi sa promenjivom v koritom nijt eo kmplikovano samo ugao se menja ..

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #4 poslato: 24, 10, 2011, 17:33:09 posle podne »
pravio je STVLADA secam se ja lepo je to ispalo dva polukruga na bovu i milina ... recimo kod tog duletovo tipa mogu svi gumenjaci , kod ovog samo sa V koritom ... ili neka majstor pravi sa promenjivom v koritom nijt eo kmplikovano samo ugao se menja ..
e to sam mislio. za taj nosac sam imao i pdf nacrte koje takodje nemogu da nadjem. ovde mi se vise svidja to sto ne moram da skidam motor sa camca jer nemam gde sa njim kada ga skinem

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #5 poslato: 24, 10, 2011, 18:12:44 posle podne »

Jel uz nosac ide i mlada gospodja?  :drinks:
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #6 poslato: 24, 10, 2011, 19:16:35 posle podne »
Ovaj dole model moze da ti napravi svaki majstor koji radi sa inox-om, a ima i nacin izrade i potrebni delovi. Inace u Engleskoj nije bas jeftino, ali zato ima i da se kupi. Prakticno je sto se moze sve skinuti vrlo brzo i ostaviti negde u plovilu, a ostanu samo dva inox nosaca koji nece smetati tebi i tvojima.
Dok sam imao Antaresa to mi je bio plan da pravim jer je to jedini nacin da glisiras, a da gumenjak bude na sigurnom.
http://www.rochemarine.co.uk/images/pdf/horse-shoe-davit.pdf
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #7 poslato: 24, 10, 2011, 19:22:13 posle podne »
Ovaj model moze da ti napravi svaki majstor koji radi sa inox-om, a ima i nacin izrade i potrebni delovi. Inace u Engleskoj nije bas jeftino, ali zato ima i da se kupi. Prakticno je sto se moze sve skinuti vrlo brzo i ostaviti negde u plovilu, a ostanu samo dva inox nosaca koji nece smetati tebi i tvojima.
http://www.rochemarine.co.uk/images/pdf/horse-shoe-davit.pdf
Znam za taj... Pravio ga je Dule za gumenjak na Petri, odnosno pravio ga je Vlada za Duletov gumenjak.
Ali tu mora da se skida motor sa gumenjaka a ja nemam gde sa motorom osim da ostane na gumenjaku

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #8 poslato: 24, 10, 2011, 19:26:11 posle podne »
Ja sam imao inox ogradu na koju se monitira nosac pomocnog motora pomocu drzaca koji su slicni onome koji si mi dao.
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #9 poslato: 24, 10, 2011, 19:30:55 posle podne »
Ja sam imao inox ogradu na koju se monitira nosac pomocnog motora pomocu drzaca koji su slicni onome koji si mi dao.
Kod mene na celom krmenom delu nazalost nigde nema mesta za nikakvu varijantu nosaca motora :(