pozdrav drugari,
zima ide, pa se spremam za dodatne investicije (to su u stvari troskovi, jer se investicija kadgod i isplati)
Ove sezone niskog Dunava sam dosta puta morao da isplovljavam i uplovljavam sto u marinu, sto da pristajem uz obalu sa skroz dignutom nogom, a i pri tome ne znam koliko cu se ocesati o dno - jer - nemam sonar, dubinomer ili kako god nazivali spravicu koja meri dubinu (a nije graduisano veslo)
E sad, prakticno razmisljajuci, izbor mi je pao na Fishfinder 140 ili 160 ili Humminbird Depthfinder 650-
http://www.esgdirect.com/Humminbird_Depth_Sounder_HDR650.html U svakom slucaju bih isao sa shoot-thru-hull opcijom, dakle bez busenja.
Dalje, nisam pecaroski tip, nemam takvih ambicija (u stvari imam, ali nemam vremena) pa mi opcija sa iscrtanim ribicama i nije neophodna, a koliko sam uspeo da procitam Fishfinder je relativno pouzdan sa opcijom kroz trup, bar sto se dubine tice.
I cena je tu negde, bez carine i poreza sa troskovima slanja Huminbird izadje oko 100 EUR (kontam do 150 EUR sa svim dazbinama) da bi izasla i jedna i druga varijanta.
Da li neko moze da mi prenese svoja iskustva i sa jednim i/ili sa drugim, bio bih mu zahvalan.
Naravno, nabavka ide u toku zime, a montaza na prolece :)
Zivi bili!