E, ovako treba... > Plovila
Plastika vs Alemanijum
stvlada:
Lako je tebi i meni da isecemo obrusimo i zavarimo :)
SALE NB:
Da si probio korito na alu-čamcu, morao bi istog momenta da ga vadiš iz vode i popravljaš, ako bi uopšte uspeo da stigneš do obale.
Ovako, tvoj primer više govori o tvom nemaru, nego o lošem kvalitetu plastike. Da si tu pukotinu popravio u razumnom roku, ništa od kasnijih posledica se ne bi ni desilo.
Pritom, tvoja pasara nije baš primer kvalitetnog plastičnog plovila, pa opet, uz malo pažnje, traju i preko 30 godina, i trajaće još toliko! Pogledaj samo po našim marinama.
Na kvalitetnim čamcima, želkot ne može da propadne za 50 godina. Toliko je prošlo od kad je prvi čamac napravljen laminacijom sa poliesterskom smolom. Mnogi još uvek plove!
zoki novus:
ako uzmemo u obzir naseg druga pingvina njegove potrebe i nacin eksploatacije camca svaka prica o plastici je suvisna!
sve te pasare i slicna sranja po marinama se koriste jednom ili ni jednom godisnje.
on svoj camac koristi i leti i zimi sedam dana u nedelji prevozeci njime svsta i svakog :)
ne retko se prema camcu ne odnosi bas nezno
ako uzme plastiku vrlo brzo ce se pokajati
zoki novus:
ja ti kazem a ti kako hoces!
tvoje pare i tvoj camac :stop:
ali oskudacija je sg su pare skupe...
budens72:
Video sam mnogo ulubljenih aluminijumskih čamaca, ali da je čamac od Al pukao, to nisam nikada video, a opet sam video i mnogo trulih plastikanera sa gomilu rupa po palubama, sa mnogo zakrpa na patosu čamca.... svaki plastični čamac koji ima laminirane drvene egije, kad-tad mora da ih menja jer jednostavno istrule.... svaki čamac koji ima duplo dno, kad-tad dobije vodu u isto... svi moji drugari koji imaju plastični čamac sa duplim dnom više od 10 godina, su isto morali da isecaju i ponovo rade jer im je voda ušla, ni sami ne znaju kuda... a voda je kurva, uvek nađe put...
a drugo,plastični čamac se radi serijski, a kad radite čamac od aluminijuma, radite ga po svom ukusu i potrebama i uvek imate unikatan čamac koji ako se o njemu vodi računa mogu da koriste i vaša deca i unuci... A zašto ne napraviti čamac za ceo život ?!?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju