Mislim da tražiti od rečne policije da nađe ukraden čamac nema smisla.To je posao "kopnene policije".Rečna samo prilikom neke kontrole može da nabasa na ukradeno plovilo...
Kod nas u Banovcima ima neka ekipa koja već godinama krade čamce sa priveza,skida pente,krade pente iz garaža a ako naiđu na kosilice,motorne testere ne beže ni od njih itd.Siguran sam da lokalna policija zna ko to može da bude ili u najgorem slučaju da vrlo brzo dođe do tih podataka ali SAMO AKO HOĆE !!!
Svi znamo kako to funkcioniše.Neće neko sa Đerdapa doći u Banovce da krade čamac od par stotina evra već to rade lokalne eikpe sitnih lopova koje je lako nahvatati samo ako se hoće i to je kraj priče.
Kako sam i ja bio u sličnoj priči, koja se ipak dobro završila, mogu da dam i neke sugestije.
Mislim da bez obzira na sve sumnje u efikasnost naše policije, ipak treba prijaviti nestanak rečnoj (a zašto ne) i mesnoj policiji kako bi postojao trag o nestanku čamca. Na taj način će moći da se plovilo vrati vlasniku ako bude nađeno.
Ako je čamac bio registrovan, onda ovde
postavite krupnim slovima registarsku oznaku i neku noviju uvećanu sliku čamca kako bi ljudi na vodi mogli da ga prepoznaju.
Ne bi bilo loše postaviti ovo obaveštenje i na druge nautičke sajtove. Nije zgoreg pratiti pisanje na njihovim forumima gde se u sklopu potrage za lađama koje je led ovih dana povukao niz Dunav može pojaviti i nestali čamac.
Srećno u potrazi.