E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
Arsa:
--- Citat: srsa 17, 03, 2012, 21:01:16 posle podne ---Арсо, обавезно послушај Салета и Мишу. Прво два - три премаза Сандолина или сличног у боји која ти највише одговара. То ће ући у структуру дрвета пар милиметара и нахранити да и заштити. Можеш уместо Сандолина користити и Фирнајз, а можеш и прерађено моторно уље из аутомобила. Потом безбојним лаком(најбоље лак за чамце) и то је то. Има да буде ко лутка. ok ok ok
--- Kraj citata ---
Firnajz imam i nameravam da ga zagrejem i par puta da pređem drvo. Onda ide farba ili šta god rešim. roll4
Ma sve su to slatke muke. sajkaca
Će da bude, bre, sređeno! 114
broker975fx:
Mislim da ti je katarka sada najmanji problem, fokusiraj se ti da središ taj motor a što se keša tiče sve boli i to nema šta. Ja zato ne vodim nikakv spisak potrošenih para ali sa druge strane vidim kako se novac rapidno smanjuje. Kad se izuješ za jednu ali skupu stvar nju imaš i u njoj uživaš dugo vremena ali kada novac uteraš u brdo glupih stvari poput šrafova i sličnih kao jeftinih stvari a koje se u sumu nakupe e to je onda taz.
A što se katarke tiče i meni je najlepša u prirodnoj boji drveta. Ako se odlučiš za to nemoj da kupuješ lak, trebati malo ja ga imam i ovakvih i onakvih, imam i nekog bajca pa možeš da svratiš do mene na marinu i završiš posao
mossi:
Arso ja sam drvo "lakirao" sadolinom.
Ali ne maže se četkom nego krpom i utrljava se uz godove, po malo max 10x10cm u jednoj turi.
Ako nije dovoljno 3 "premaza" ti udari četiri.
Svaki naredni premaz će izgledati bolje nego da je lakirano! thumbup
Izmedju svakog premaza napravi pauzu od 3-4 sata, minimum.
Kad budeš radio treći premaz tad već kreni ozbilnije da trljaš, kao da poliraš! thumbup
Maži jednom krpom, a drugom poliraj.
Nema niti lepše niti bolje. hi
barbanesa:
--- Citat ---Da jue moja ja bo je izlakirao
--- Kraj citata ---
Jel to Sale poceo da uci kineski ili je prezupcio?? ha ha
Arsa:
Kako se ne bi ubili od sikiracije ili dosade, ja ću još malo da vas davim situacijom oko moje lađe. lol
A ona vam je ono korak napred, dva koraka nazad. 4587
Taman sam se obradovao što je sa glavom motora sve u redu i što sam našao dihtung za istu, kad oops
Prva stvar. dihtung ipak ne odgovara pošto su rupe koje idu na hilzne 3 mm uže od originalnog dihtunga. Naravno to je uočio majstor Sloba, odmah, a prodavac i ja smo sve druge rupe uporedili i utvrdili da su iste (samo ove 4 najveće nismo ni pogledali roll4).
Ajde to, i da se ne sekiram. Onda sinoć Sloba rasturi motor a ono... Katastrofa.
Ukratko, mora da se promene hilzne sa klipovima i karikama, leteći ležajevi i svi dihtunzi.
Ja sam danas odmastio i oprao dosta delova i onda VIDEO da oni imaju svoje oznake. kgk
Obišao nekoliko bolje snabdevenih prodavnica sa ljubaznim prodavcima koji su mi na osnovu oznaka na dihtungu glave motora i klipova motora konačno pronašli o kom se tipu motora radi.
E sada mogu da kažem da je kod mene u brod ugrađen motor od Renoa 12, od 1300 kubika. Isti koji imaju stare Dačije.
Sav sretan jurnem da tražim delove kad oops NEMA.
Može da se naruči iz Rumunije, da se čeka desetak dana i da se plati ubi bože skupo. taz
Sam prodavac mi je iskreno rekao da bi me duplo jeftinije koštalo da odem na izlet u Rumuniju i da tamo kupim sve što mi treba. Od tog prodavca čuo sam da te delke Rumuni često donose na buvljake u Vršcu i Pančevu, te da se i tamo može naći ili poručiti.
Ako ovo čita neko iz Pančeva, Vršca ili bilo ko ko misli da može pomoći oko nabavke navedenih delova, može mi poslati poruku na pp pa ćemo se dogovarati.
Osim toga, u subotu mi je majstor Jordan postavio konstrukciju za platformu preko koje je već prošlo tridesetak ljudi. Ja sam zadovoljan Jordanovim radom. ok
Oprao sam, juče i kompletan prostor ispod motora i kopče na brodu. Za to sam potrošio skoro litar Famina (sredstva za odmašćivanje). Čega je sve bilo u tom prostoru, bolje da vam ne pričam. Iako sam prvo izbacio skoro punu lopatu raznog đubrišta, morao sam i 3-4 puta da čistim kaljužnu pumpu od raznih gluposti.
Posle više puta ponovljenog ispiranja, prostor je doveden u solidno stanje. Sada se bar nećemo ustezati da siđemo tamo ni majstor ni ja. 6589
Eto toliko za sada. Slika nema pošto mi je naravno, crko i kabal za USB iz foto aparata. 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju