E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
Arsa:
--- Citat: Slovenac 17, 03, 2012, 16:23:26 posle podne ---napred arso ima da bude sve uredu a onda sipaj gorivo i uzivancija
--- Kraj citata ---
Nego šta Slovenac! Mi smo neuništivi. lol
Motor mi već gostuje u garaži. Za par dana biće i on sređen.
Sutra se kači platforma, a u ponedeljak idem po glavu motora.
Naravno, našao sam i originalni dihtung za glavu motora. 6589
Kupio sam i sredstvo za odmašćivanje pa ću iskoristiti situaciju kada nema motora da operem prostor ispod njega. Biće tu dosta posla pošto na brodu nije predviđeno da kaljužna pumpa tu prljavštinu izbacuje napolje, već u kantu. Mislim, nije problem to izvesti, ali baš neću. Bar ja da olakšam Dunavu, a bogami i Savi.
Usput i katarka će biti ko nova. Razmišljam samo kojom bojom da je prefarbam. Tu sam u trilemi. Imam braon, narandžastu i srebrnu boju.
Videću ovih dana, ali braon mi nekako ima najveće šanse.
sale.m79:
Da je moja ja bih je izlakirao
Misha D:
--- Citat: sale m 17, 03, 2012, 20:20:18 posle podne ---Da jue moja ja bo je izlakirao
--- Kraj citata ---
Tako je, bezbojni lak za camce ce jedino duze trajati, a i estetski je mnogo bolje. Bilo koja boja izdrzace sezonu-dve, a onda je tesko da se skine. Ako volis braon onda prvo neki lazurni premaz za salone i prozore (Sandolin i sl.) pa bezbojni lak.
Arsa:
--- Citat: Misha D 17, 03, 2012, 20:37:58 posle podne ---
--- Citat: sale m 17, 03, 2012, 20:20:18 posle podne ---Da jue moja ja bo je izlakirao
--- Kraj citata ---
Tako je, bezbojni lak za camce ce jedino duze trajati, a i estetski mnogo bolje. Bilo koja boja izdrazece sezonu-dve. Ako volis braon onda prvo neki lazurni premaz za salone i prozore (Sandolin i sl.) pa bezbojni lak.
--- Kraj citata ---
U zadnje vreme hvatam sebe kako se pretvaram u stipsu. no125
Rupe na sve strane a ja bih sve da rešim.
Ne znam di ću pre. Ajd, da preteramo mladence u četvrtak, pa da vidimo šta se dalje može. jh
Moja početna ideja je bila da sve prelakiram. Ali ... Nešto mi se ne daju parice za tolicni posao. Izgleda glupo, ali kad sračunaš samo cene prohromskih šrafova koje treba da ugradim na brod i motor, zavrti ti se u glavi. Onda, nitro razređivač, anti algin, papirne trake, delovi i delići za motor, vez na marini, suvi vez...
Hbga, logika kaže da mora malo da se uspori a ja ko za inat dodajem gas oko broda, priprema za mladence (ko da su moji ha), i u agenciji sa nekretninama...
Koj razumi, znaće. 114
srsa:
Арсо, обавезно послушај Салета и Мишу. Прво два - три премаза Сандолина или сличног у боји која ти највише одговара. То ће ући у структуру дрвета пар милиметара и нахранити да и заштити. Можеш уместо Сандолина користити и Фирнајз, а можеш и прерађено моторно уље из аутомобила. Потом безбојним лаком(најбоље лак за чамце) и то је то. Има да буде ко лутка. ok ok ok
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju