Ajd kad je Zoka poceo ... Da nema Velje (Zokin sin) i Zoke ova reparacija bi bila vjekovna teznja , ovako radovi idu dobrim tempom . Jos dvije ruke bijele i bice ofarbana . Idu radovi na sredjivanju drveta , unutrasnje oblaganje , malo izolacije , malo novog tapacirunga. Ugradjuje se nosac za vanbrodski motor (9.9 ), komande , nova strujna instalacija . Malo muzike , tv,

, frizider, kuhalo , grijanje ...ma samo sitnice koje oduzimaju Veljki vrijeme (hahahahahaha) . Ja sam istaknuti majstor i sluzim samo da Zoka ima na koga da galami . bavio sam se ja mislju o stabilnom motoru ali sam se sjetio da to nema ko odrzavati . Da stalno Zoku maltretiram ...nema smisla on je ipak moj drug . Kobilica je dovedena u red i sve ono sto je trebalo na koritu plastificirati i srediti je zavrseno . Ma ... kud god da krenem kad se zavrsi , nece me biti sramota , siguran sam . Na kraju krajeva bice onako kako mi za sad odgovara . Za Savu a i da dodjem do Vas ili negdje po kanalima Tise (nadajmo se , nadajmo ) bice sasvim dovoljno. Kad prerastem svojim znanjem ovo ...boze moj , kupujem , pravim nesto vece ...pred nama je . Krajnji cilj , za neku godinu , zna se ...dva ista broda od po 11-14 metara pa polako na Deltu i dalje . HAHAHAHAHAHAHAH nisu losi snovi , zar ne