E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Mariniziranje ili vanbrodski ??
Zoran Marinković:
:smile:
Možda nije van pameti razmotriti ovu opciju, ako imaš napolju nekoga - neka se raspita za neki očuvan motor.
Imao bi snažnu mašinu koju postaviš za jedno poslepodne i :stop:.
Stavi sve na papir pa javi ako saznaš nešto... :drinks:
Vuk:
Mislim da za te motore nema delova, ali nisam 100% siguran!
sloba72:
Fisherman, potpuno si u pravu, realno kada razmislim to je ta prica, ali jebem mu sunce, super je fora kada se vozikas pola sezone i pritom ti masina trosi 1-1,5 l/h nafte, a sa druge strane voleo bih da je malo brzi....ma nov sam i jos lutam u razmisljanjima i nisam se jos skapirao sta hocu. To je razlog zasto sam zapoceo temu o mariniziranju, pomislio sam kako je dobro imati golfa guzonju u camcu, pouzdan motor, solidan(podnosljiv)potrosac, kad ono rampa, suvise para i preveliki zalogaj u ovom trenutku. Ova fora sa vanbrodskim dizel motorom je super, osecam da je cifra :suicide:
Zoran Marinković:
:smile:
Dakle, mi smo stvarno čudna voćka - umemo da pričamo i razvodnjavamo teme koje ne vode uvek rešenju ili bilo kom konkretnom saznanju.
Svi smo čuli da postoje YANMAR dizel motorići, a niko nikako da sazna konkretne stvari. Znamo i da nema delova, znamo i da ih kod nas nema,
znamo i da su bučni, znamo da malo troše....a u stvari ne znamo baš ništa.
A svi gledamo čežnjivo te sličice i zamišljamo ih na našim krmama i govorimo da je to "kiselo grožđe" - kao kad neko gleda prelepu komšinicu
i ima pokvarenu maštu a niko nema mu..a da pita - a možda i nije nedostižno.... :this:
Da li neko ima bilo koga negde napolju koji može da se raspita, ili da li neko dovoljno dobro govori Engleski ili Nemački pa
da nazove neku marinu ili oglas ....ili crnog :diablo: i da dobijemo informaciju "iz prve ruke" o tim motorima :
- Koje su karakteristike, koje su cene novih i polovnih, za kakva korita i uslove su predviđeni.......
Ta firma nije nepoznata i vanbrodski motori sau samo jedan mali delić njihove lepeze....a mi nemamo poima.....
Vuk:
http://www.boatsandoutboards.co.uk/outboard-engines/yanmar-diesel-outboard-type-d36-NWT070
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju