Autor Tema: halo bing kako brat?  (Pročitano 12245 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
Odg: halo bing kako brat?
« Odgovor #15 poslato: 16, 10, 2011, 10:54:04 pre podne »
Новусе шта да ти кажем, добро си прошао како си могао да прођеш. Него  где се то десио, јел у Чукаричком рукавцу?

А да мало исправим Лазу.  Тај ко ти је рекао, да због мале вредности украдених ствари полиција не гони извршиоце, рекао ти је неистину. У твом случају није битна вредност украдених ствари већ начин извршења кривичног дела - савлађивањем препреке (разбијањем стакла на закључаном возилу). У твом случају се не ради о крађи већ о Тешкој (провалној) крађи, без обзира на вредност украдених ствари, а за такво кривично дело полиција као и тужилаштво реагују по службеној дужности. А вредност украдених ствари може имати утицаја на одређивање висине казне на суђењу. 
А што се тиче "батином по табанима", не може да прође - кршиш им људска права. :nono:  :nono:  :diablo:  То је била недемократска појава прошлих, мрачних времена.  :sorry:  :sorry:  :sorry:  :suicide:

Van mreže deda

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #16 poslato: 16, 10, 2011, 11:11:41 pre podne »
A posle kazu moja marina ovaka-onaka!!

Salu na stranu , em ne plovis em te odrade tako seljacki!!Stvarno te krenulo ove sezone!!!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže STG

« Odgovor #17 poslato: 16, 10, 2011, 11:15:34 pre podne »
Kuda je usao,tj kuda je pokusao da izadje?
Imate jedan ulaz sa kapijom,tu je i cuvar...
Lopov udje,strpa pokradeno u torbu i lagano na kapiju?

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #18 poslato: 16, 10, 2011, 11:18:55 pre podne »
...
А да мало исправим Лазу.  Тај ко ти је рекао, да због мале вредности украдених ствари полиција не гони извршиоце, рекао ти је неистину. У твом случају није битна вредност украдених ствари већ начин извршења кривичног дела - савлађивањем препреке (разбијањем стакла на закључаном возилу). У твом случају се не ради о крађи већ о Тешкој (провалној) крађи, без обзира на вредност украдених ствари, а за такво кривично дело полиција као и тужилаштво реагују по службеној дужности. А вредност украдених ствари може имати утицаја на одређивање висине казне на суђењу. 
А што се тиче "батином по табанима", не може да прође - кршиш им људска права. :nono:  :nono:  :diablo:  То је била недемократска појава прошлих, мрачних времена.  :sorry:  :sorry:  :sorry:  :suicide:

Srso, meni je upravo to rečeno kada sam davao izjavu policiji. Kradje do vrednosti od 15.000 dinara smatraju se sitnim kradjama i ne gone se po službenoj dužnosti.
I isto se dogodilo i mojoj kćerki prošle nedelje, kada je otišla u policiju nakon što su joj u autobusu ukrali nočanik u kojem je imala oko 7.000 dinara. Nisu hteli ni zapisnik da naprave.

Istini za volju, u mom slučaju, dežurni islednik je sačinio zapisnik i zaveo moju prijavu - verovatno zbog te kvalifikacije o teškoj provalnoj kradji zbog načina na koji je izvedena...

A ono za batine po tabanima - to znam.
Zato sam i rekao da sve treba zaboravit u što kraćem roku i razmišljati o lepšim stvarima. Na primer o tome da ćemo nakon takvih dogadjaja kupiti nešto novo, što ranije nismo ni mislili, ni planirali...

Van mreže packe

• Talasožder Mali
    • FISHERMANS
  • Brod tip: DUNAVSKI HUNTER
  • Marina: KARABURMA
  • Veličina: 8M
« Odgovor #19 poslato: 16, 10, 2011, 12:35:12 posle podne »
da ima nekog zakona marina bi snosila sve troskove

Van mreže andrijapajic

• Drinski Kratkorepi Peš
  • Uglavnom bezopasan...
    • Breeze
« Odgovor #20 poslato: 16, 10, 2011, 14:32:15 posle podne »
Lopovi nadju nacin, tu nema leka. Samo postoje razni lopovi, ponekad je i malo dovoljno da se zastitimo, a nekada ne pomaze ni svo obezbedjenje ovog sveta. Ako su se neki bavili mojom malenkosti ovde po forumu, znaju da imam gliser (Skibsplast 14), i katamaran, tj tunnel hull od 5m, koji sam letos napravio.

Gliser stoji u Boljevcima, u marini. Postoji cuvarska sluzba, ali mi se ipak u dva navrata desilo da bude ukradeno gorivo, prvi put 5-6 litara, drugi put dvadesetak. Nisam nesto dizao frku, samo sam ih obavestio da se to dogodilo, oni se kao cude kako, a ono je realno veliko i razvuceno i nema sanse da cuvar vidi sve odjednom, dovoljno je bilo da se neko od preko lagano doveze i ispumpa. A meni pumpica na spoljnom delu, unutra ukopcano sve na rezrvoar, i mangupi lepo otkace crevo sa motora, ispumpaju gorivo i vrate kako je bilo. Nezgoda je sto sam drugi put sa sestogodisnjim sestricem zamalo ostao na sred Save, ali tu je veslo... I onda sam prebacio pumpicu unutra, a sa rezervoara obavezno otkacim crevo, i nema kradji vise, iako bi mozda bilo potrebno tek malo vise truda da se dodje do rezervoara direkt.

Katamaran je u Jakovu, i tu sam imao divno iznenadjenje kada sam prilikom jednog dolaska video da vise nemam akumulator i rezervoar. Okej, 50% vremena tu okolo relano nema nikoga, a meni nista nije bilo pod kljucem, stvarno su se lepo posluzili na izvolte. Nisam se preterano iznervirao, bio sam od prvog trenutka svestan da tako nesto, i mnogo goere, moze da se desi. Zao mi akumulatora (Varta 70Ah) ali vaznije je da nije bilo osteceno nista od instalacija, tako da sam samo skinuo akumulator sa auta, crevo direkt u kanticu sa gorivom, i ploviii... I sledeci dan makar namestio neke bravice. I mogu da budem srecan sto nisam ostao bez rezervne elise i pumpe za izbacivanje vode iz korita, kao i gomile sitnica koje na vodi zivot znace. A lopovi sada znamo ko su, ali o tome necu mnogo...

E, da preko zime cu ozbiljnije da se ozabavim bezbednosvu stvari na katamaranu, jer zasita ne zelim da svaki put vucem akumulato ri gorivo, to onda nije plovidba nego mucenje, a mozda i daporadim na jos nekim merama bezbednosti...

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #21 poslato: 16, 10, 2011, 15:19:00 posle podne »

Sta da kazem nego strasno.
                     Jedina mi je uteha sto nije dosao na moju jedrilicu,
posto smo u istoj marini. :) Ja sam ispunio bonus,vec me je jedan
lopov,posetio,ali posto sam dobar pedagog,oducioc sam ga 100%
od kradja sa tudjih ladja.
                     U svakom slucaju jesen i zima su dugi pa cu malo i da
pomognem Novusu da sredi ladju.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže zorter

« Odgovor #22 poslato: 16, 10, 2011, 16:56:07 posle podne »
Tihi alarm, pa kad dobijes poruku na mobilnom........zna se, u auto i pravac marina, a tamo  :aikido: :aggressive: :aikido: :aggressive:

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
« Odgovor #23 poslato: 16, 10, 2011, 18:06:01 posle podne »
Зортеру то је добра идеја уколико си близу марине и ако можеш да стигнеш за пар минута. А толико је потребно дрипцу да покупи оно што му треба.   :sorry: 

Van mreže zorter

« Odgovor #24 poslato: 16, 10, 2011, 18:16:41 posle podne »
Djoso,
alarm se oglasi cim pocne sa provalom, ili cim stupi na brod, pa dok otvori vrata, dok vidi sta moze da uzme...... pa ako bas nisi mnogo daleko, ima sanse da ga zateknes.

A onda, ...... zna se.. :aggressive: :aikido:

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
« Odgovor #25 poslato: 16, 10, 2011, 18:28:31 posle podne »
У праву си када се ради о клошарима као у Новусовом случају. Али ако се намерачио да ти скине мотор или нешто од опреме коју имаш у или на бродићу, треба му врло мало времена, једне веће маказе за арматуру и пајсер. И наравно такав неће у поход без предходних припрема, осматрања, а врло вероватно и са помагачем. А онда и ако стигнеш "на време", можеш да будеш у проблему.
Поента је да од оваквих и сличних крађа нема праве заштите, осим квалитетном чуварском службом са техничким помагалима и наравно(а то ће бити кад олиста бандера) склапањем таквог уговора са марином у којем се наводи одговорност марине за такве и сличне случајеве. 

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
« Odgovor #26 poslato: 16, 10, 2011, 18:32:21 posle podne »
Brate bas mi zao ...nem utjesnih rijeci koje pomazu .
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #27 poslato: 16, 10, 2011, 19:36:40 posle podne »
Ova kamera ima samookidač i snima sve što mrda, danju i noću.
Košta u USA Cabelas na akciji 69 dolara.
http://www.cabelas.com/product/Hunting/Scouting-Feeders/Trail-Cameras-Accessories%7C/pc/104791680/c/104767380/sc/103867380/Wildgame-Innovations-W3X-Trail-Camera/1206044.uts?destination=%2Fcatalog%2Fbrowse%2Fhunting-scouting-feeders-trail-cameras-accessories%2F_%2FN-1100176%2FNo-48%3FWTz_l%3DSBC%253BMMcat104791680%26WTz_st%3DGuidedNav%26WTz_stype%3DGNP&WTz_l=SBC%3BMMcat104791680%3Bcat103867380

Svaki majstor u Srbiji može da je poveže sa GSM javljačem.
Samim tim imate i sliku, jel jak jel su dvojica, mačka, ptica...
Za početak možete nazvati ili podesiti GSM javljač da javi i čuvaru marine sa porukom VEZ xxx ima alarm, idi proveri!
Posle pogledate slike.  :)
A posle po izboru:  :aikido: ili  :police:

:drinks:

Van mreže packe

• Talasožder Mali
    • FISHERMANS
  • Brod tip: DUNAVSKI HUNTER
  • Marina: KARABURMA
  • Veličina: 8M
« Odgovor #28 poslato: 16, 10, 2011, 19:39:51 posle podne »
Sto se tice cuvara ovako stvari stoje da je izaso istim putem kojim je i uso niko ga nebi vido ali drogirana budala, nije razmisljo losa droga .Sto se tice tihog alarma sta i da ga navatamo nebi mu oprostio jos i na robiju da idem.

Van mreže zorter

« Odgovor #29 poslato: 16, 10, 2011, 20:22:45 posle podne »
Onda ne vidim reselje.  :sorry:

Jedino se moliti Bogu, da se to ne desi, bas nama ! :diablo: