Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi

"Paradajz ostrvo" na Adi Huji nova destinacija za uživanje

<< < (4/7) > >>

Kapetan:

--- Citat: sloba72  05, 10, 2011, 00:07:48 pre podne ---Pa kazem ja... budalastina

--- Kraj citata ---

slobo ja koliko znam daje se dva ara i to kosta 100 evra godisnje i moras da odrzavas obalu na tom delu, mozes da dignes sojenicu ono ekologija trange frange i to ... nece te rusiti ako je dignes bez dozvole ....

sloba72:
Kap ja se samo zezam za zauzimanje teritorije, a generalno smatram da je to glupost. Verovatno si imao prilike da vidis skalameriju zvanu BLIC na paradajzu i na sta ti to lici?

bugi:
Sto jeste jeste...deluje bez veze skroz ali to su ljudi imali da se pokriju. Ne bi voleo da ne mogu proci ostrvom ali ako bi vec kampovao improvizovao bi neku ogradicu tek toliko da mi ne gaze stapove. Posle bi mesto bilo slobodno a ograda bi posluzila nekom za rostilj.
Ima na nekih sto metara od blica uzvodo odmah iza plaze i uvalice sto sa klupama koji je jedan dobar covek napravio. Moji drugari odu tamo i on se pojavi...kaze drustvo ovo je moj sto i voleo bi da se pomerite posto mi dolazi ekipa.Odgovor glasi...gde pise da je tvoje...svako moze tako da kaze...jbg
Kad sam dosao objasnim im da su pogresili a sa vlasnikom uguram dva piva  :drinks: sada sedimo zajedno i druzimo se
Pouka cele price je da se trebamo druziti a ne gledati ko je gde sta zapisao i koju korist ima iz toga

sloba72:
U potpunosti se slazem sa tvojom konstatacijom. Pozdrav

marke:
Osnovna i glavna osobina prirode i divljine je da je prirodna i divlja. :smile:
Izgleda da dosta ljudi zele da imaju "posede" koji su "njihovi" i da oni raspolazu njima. Da odlucuju ko moze da prodje i koristi unakazenu sumu pretvorenu u jos jedno seljacko zapusteno dvoriste. Kad im uspe da se ograde i natrpaju mesavinu otpada i ambalaze kojom zapisaju teritoriju, sire se i ukrasavaju drvece slikama manastira iscepanim iz kalendara, valjda da postane sveto mesto... Pecarosi postavljaju po deset stapova na tri metra i zauzmu trideset metara svaki ostavljajuci za sobom zabijeno kolje u obalu koja je kao one vijetnamske zamke. Kad dodje voda pokrije  zasiljeno kolje svuda pod vodom.  Posto sve to nije dovoljno sad ce da naprave trim stazu i rasciste prirodu od siblja da mogu da dzogiraju pre posete "amfiteatru". Izgleda da ce napraviti neki Pulski festival  u njemu. :suicide:

A ko voli prirodu nek ode dole do Sveba na plazu da uziva izmedju dizel agregata koji napajaju kafane a na plazi su da ne smetaju gostima.

Ako vam i to smeta teraj dalje u nadi da "ljubitelji prirode" nisu stigli dotle...  :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju