Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi
"Paradajz ostrvo" na Adi Huji nova destinacija za uživanje
zorter:
Ne znam kakva je situacija tamo, ali na Savi je nekad bilo bez ograda, a sada, citavi mali posedi.
Vodna zajednica je sa svima (pre 20-30 godina), potpisala ugovor o mogucnosti ogradjivanja i zaposedovanja dela obale sirine 8m i duzine ..... koliko ti treba, a da za uzvrat odrzavas taj deo obale. Narovno bez nadoknade bilo koga prema bilo kome. Obostrana korist. Vodna zajednica ne placa odrzavanje obale a vikendasi - pecarosi ne placaju rentu za mesto.
Strogo je naglaseno da to nije vlasnistvo vec pravo koriscenja uz obavezu odrzavanja obale.
sloba72:
Ova varijanta sa tzv vodnom zajeBnicom i odrzavanjem obale je po mom misljenju totalna budalastina i glupost, medjutim ako tako stoje stvari, za vikend bih mogao da povedem dva-tri ortaka, pa svako po osam metara obale, pa da to onda lepo odrzavamo.... super obostrana korist... nego da li to podrazumeva i da mozemo nesto i da sagradimo?
zoki novus:
ne bi ja bas verovao mnogo ovom iz macve !
neide to bas tako
:download:
sloba72:
Pa kazem ja... budalastina
zorter:
Zar ja vama delujem toliko neozbiljno? :wild:
Dodjite da se uverite.
Osam metara od obale zemlja nije privatna vec drzavna, a ja pricam o uslovima iz vremena SFRJ. Kako je danas, ne znam? Da li to isto dozvoljavaju SRBIJA VODE (posto Vodne zajednice vise ne postoje), e to ne znam. Ali znam da ni jedna nije srusena i da se na obali jos uvek grade nove vikendice. Naravno da svi nesto grade na tom posedu, i to bez ikakve dozvole, i niko ih ne dira.
To nije slucaj samo ovde oko Sapca. :nono:
Tako je i na Drini a mislim i na svim rekama u Srbiji.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju