NAUTIČKI E-SHOP > Malecni Oglasi

Kupujem 4T Yamaha ili Honda 8 - 10 hp

<< < (6/9) > >>

MiletaStamat:
Merio sam tako što sam stavio metar na ivicu zrcala, mesta gde se kači motor pa do donje ivice čamca, nisam do vodene linije nego do donje ivice čamca to je 48 cm, sada sam merio takodje od ivice gde se kači motor do mesta gde je namazan antialgin, to bi trebalo da je ivica vodene linije ako ne grešim e tu ima 35 cm. Što po mom skromnom znanju znači da je za ovu pasaru kratka noga. Mada nije ti loša ideja, da ako kupim jači motor, bude duga noga lakše je podići mesto za motor nego skraćivati, a i kako dodje kasnije novi čamac uklopiće se.. A dok ne kupim teraću ovaj Tomos 4 što imam, nadam se da me neće izdati negde na Dunavu :). Uh kolio još ima caka oko ovoga da se nauči, ukapiraću ja valjda sve to jednog dana, uz iskustvo je sve lakše. Pozdrav.

LSI:
Комшија,

Надам се да ми Зоран Т неће замерити али морам да реагујем. Не треба дужину крмене табле мерити до водене линије него до најниже тачке корита.
Погледајте овде читав текст: http://www.mojaladja.com/%C5%A1kolica-plovidbe/2007-du%C5%BEina-osovine-vanbrodskog-motora.html.
Погледајте и ову слику коју сад прилажем.

Zoran T:
 Po ovoj skici kod glisera pri glisiranju bi dolazilo do preturiranja motora prilikom skretanja jer propeler bi delimicno izlazio van vode  a sama kavitaciona ploca ne bi imala ulogu jer bi klizala po vodi...kod jedrilica pasara ili slicnih deplasmanaca gde je krmeno zrcalo dignuto van vode i elisa bi bila van vode tako da uopste nema svrhe(po toj slici)...kavitaciona ploca 2.5-3cm treba da bude u vodi kod camaca koji imaju dignutu krmu van vode...sta je to najniza tacka korita i sta ako na pramcu gazi 80cm jel to najniza tacka korita...kod glisera ili plovila sa uronjenim krmenim zrcalom kavitaciona ploca 2.5-3cm od donje ivice krmenog zrcala...na skici od donje mere kavitaciona ploca 2.5-3cm u vodu da bi i ona imala svoju svrhu...

maverick:
Duzina zrcala je recimo 48 ali zrcalo u odnosu na motor stoji pod nekim kutem...taj kut je 15-16-17 ili vise stupnjeva...i onda ta mjerena duzina je puno manja...ako si razumio sta zelim reci...

budens72:
Svako zrcalo višlje od 42 cm traži dugu nogu...posebno ako je jači motor u pitanju... sa slabijim motorom može kratka ali nema dovoljno potiska i kavitira... u ovom konkretnom slučaju ide motor sa dugom nogom...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju