Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Skup forumaša TIKVARA

<< < (14/26) > >>

mossi:
Operacija vadjenja i razočarenje kad se pojavio čamac bez motora.  :suicide:

Kapetan:
pa da samo gliserdzije  prave probleme :lol: :lol: :lol:

samo se nadam da na dnu nije mulj ...

zoki novus:
motor je otpao dok ste vukli camac trazite ga blize obali

Zoran Marinković:
 :smile:

Ako izostavimo "MERCURY _ TITANIC" druženje je bilo za peticu ali i za OPOMENU .

Naravno da je lako sada biti pametan i ne želim da sada mudrujem, nego samo apelujem da se ovo stvarno iskoristi kao škola.

1. Kada se postavlja motor na plovilo treba ga dodatno sajlom vezati i osigurati. (Ja prvi ove godine nisam ni jednom... :punish:

2. Ako na motorima postoje one "glupe "crvene vezice koje se vezuju oko ruke i gase motor u slučaju.. :suicide: treba ih koristiti....

3. Ako plovilo nema vazdušne komore nije veliki problem vezati neki plovak ili makar praznu kantu nekim tanjim  i dužim užetom
        ( ...može i Businim... :friends:)

4. Treba ,ako se ima vremena, koliko-toliko upoznati plovilo i ponašanje, onda se saznaju mogućnosti i granice. Tim istim
      Mosijevim čamčetom sam napravio veslom jedan manji krug i ....pa skoro da sam ljubio zemlju kada sam se vratio. Mosi je znao
      kakav je čamac i šta se s njim može i verujem da se to njemu ne bi desilo...a možda i grešim... to nikada nećemo znati...

5. Kada učimo naše "juniore" da upravljaju čamcem treba maksimalno obratiti pažnju na sigurnosne mere. Ne samo juniori, već i svi
       naši prijatelji koji inače nisu čamdžije su potencijalno opasni i neka uče samo u vašem (našem) prisustvu...
      Moja gospoja je jednom ni manje ni više lupila u banderu od ulične rasvete... (bio visok vodostaj i imali smo veeeliki bazen...)

6. ..... ajde neka iskusniji dopune potencijalne preporuke....

Sve ovo ni slučajno ne znači da se druženje neće ponoviti, i svaki ovakav susret nas samo oplemenjuje.

Mogu reći da sam  upoznao divne ljude i prijatelje, i sve ih još jednom pozdravljam... :party:

mossi:

--- Citat --- Mosi je znao kakav je čamac i šta se s njim može i verujem da se to njemu ne bi desilo
--- Kraj citata ---

Naravno da sam znao.
Ali na žalost nisam bio prisutan kad se "test" desio.
Time uopšte ne aludiram da nisam ispoštovan kao inicijator testiranja, a ni kao vlasnik čamca.  :this:

Ronioc je na terenu...
Motor do pre sat vremena NIJE pronadjen.  :suicide:

Ako ga ne pronadju, ja verovatno sutra idem svojim čamcem do Tikvare.
Probaćemo ga locirati mojim sonarom.
Inače .. DOOOOBRO sam se prehladio.. dok sam pokušavao da ronjenjem lociram čamac/motor.  :sorry:

:telephone:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju