Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Višnjički dunavac - obeležavanje plovnog puta
Kapetan:
--- Citat: zoki novus 30, 09, 2011, 22:40:14 posle podne ---apsolutno je pogresno pored vrbe danas smo izasli tri puta ali na deset metara od vrbe
kod vrbe plitko dize se mulj!
--- Kraj citata ---
ja ne znam koju vrbu ti gadjas i kojom putanjom ides ali ja imam 110 cm gaz a vi 20 cm .... skrenuo sam bio paznju miljanu i zorteru da gledaju sta se desava i ni trunka mulja se nije digla ...
da napomenem jos dve stavri koje mozda nisu jasne ... a na satelirskom snimku se jasno vide
1 "na vrbu" doci odozgo, to jest jedno metar upravno na liniji toka..
2 cim se prodje vrba (dva metra od grana) odmah gadjati prvu marinu
uostalom kao na slikama ... a kojim camcsem si isao danas tri puta posto je Ciko bio cen dan tu ?
zoki novus:
pa sa zagorom!
a jak ti svedok zorter! pa on je covek zemljoradnik njega voda ne zanima uposte:)
ronac:
Samo nisi prepipao dno sa gnjurcima,ja imam gaz 1.20 i jedino tu prolazim uredno i na 2,30 Pancevo.Ko hoce da bude tvrdoglav i sprovodi razne teorije nemam nista protiv,samo napred. :good:
Kapetan:
ronac niej stavr u tvrdoglavosti , moj gaz je 110 znaci samo 10 cm razlike...
kako mi rece novus dubina kod vrbe danas je bila 110 po vasim merenjima ( Pancevo 236 max dubina 85cm ) ja danas nisam imao sanse da prodjem bez da orem a ipak sam prosao bez problema ... razlika izmedju vaseg merenja i realnog stanja je minimum 20 cm
danas je Pancevo 242 znaci max dubina po vama je 91 cm a ja prosao sa 110 cm bez pipanja dna ...
sva sreca pa sam u povratku sa pecanja prosao ponovo vrbu pa novus ne moze da se poziva na zortera kao nepouzdanog svedoka posto je bio u camcu iza mene i video da je sve proslo ok :taunt:
e sad ima jos jedan trik ... ada huja ima sprud za koji ja ranije nisam znao pa ga treba izbeci i nema zime ... danas sam prosao vrbu nagazio gas i zabo se u sprud :suicide: 10 minuta sam ljuljao ladju dok nisam skliznuo sa spruda.... u povratku sam usao pod uglom skrenuo kod vrbe i sve ok ...
e sad ako smo i ja i ti u pravu onda postoje dve moguscnosti koje prave probleme u racunanju
1 Vodostaj Pancevacki nije precizan ...
2 Mulj se krece na dnevnom nivou ...
broker975fx:
Kakkva trenutna situacija sa ulazom u rukavac
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju