Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Višnjički dunavac - obeležavanje plovnog puta

<< < (4/9) > >>

Misha D:
"Istorijski minimum Save u Beogradu izmeren je 25. novembra 1986 –  minus 61 centimetar.
Tri godine ranije, 29. novembra, Dunav kod Zemuna ostao je osam centimetara ispod kote nula, što je najmanji vodostaj druge po veličini evropske reke koji je ikada izmeren u Srbiji.
Jučerašnji vodostaj Dunava kod Zemuna iznosio je 204 centimetra, a Sava je u Beogradu došla do 158 centimetara."       Politika online, 19.9.2011.

Ljudi, pa ovo vodostanje i nije tako lose.  :tenk: :yahoo:

Kapetan:

--- Citat: ronac  19, 09, 2011, 11:47:41 pre podne ---Kao sto smo i predvideli,brodovi su svojim prolazima produbili taj deo prolaza pa sada bez problema prolaze brodovi do 1.3 m,gaza. :good:

--- Kraj citata ---

ronac u tom mulju je dovoljno da neko sa vecim gazom prodje jednom dnevno i da "prokopa" ali je to kratkog daha jer je mulj zitak i jako brzo popuni taj procep ... ja cu pokusati sutra da prodjem (110 cm gaz) pa cu slikati kako sam prosao ....

ronac:
 :good:
...kada smo ja i Aka prosli neces ni ti  :stop:

Kapetan:
evo ih i najnovije vesti za Visnjicki rukavac ili ti govnaru....

u odnosu na vodostaj kada je ronac pisao ovaj text voda je porasla nekih 20 tak santimetara .... trenutno stanje na pancevu je 258 cm...

danas sam sa malim od palube (miljan ) prosao sa mojom jedrilicom oko 13 sati i isli smo preko gore ucrtanog prolaza, jedva smo se izvukli , moj gaz je 110 cm i mislim da smo muljali neki 10 cm ... onako na osecaj ...

na Dunavu smo pokupili zortera i povecali gaz sigurno za 1 cm ali nismo hteli da idemo preko gore ucrtanog mesta vec smo isli pored vrbe (2 metra od najisturenije grane) .... NISMO NISTA DOLE DOTAKLI , sve je proslo u savrsenom redu ...

znaci ipak je pored vrbe najsigurnije kao sto i satelitski snimci pokazuju ...

popodne sam izasao sa familijom pa sam uradio track log pri odlasku i pri dolaski da vidite gde treba prolaziti ....

zoki novus:
apsolutno je pogresno pored vrbe  danas smo izasli tri puta ali na deset metara od vrbe
kod vrbe plitko dize se mulj!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju