E, ovako treba... > Plovila
gliser koji izabrati
Barba:
Ali decka ne interesuju pesevi i ostale ribice bez nogu, kao dedu i kapetana. A to znaci da je gliser neophodan i da ne moze biti taban bez obzira na potrosnju goriva i brzinu. :)
milosbg:
kupoprodajni ugovor praviš sa vlasnikom koji je upisan u plovidbenu dozvolu a ne sa onim koji ti prodaje čamac-
Prema tome proveri dali je osoba koja je upisana u plovidbenu saglasna da se izvrši prevod, da nebi prošao kao moj prijatelj koji je prvo kupio čamac pa tek posle toga ustanovio da je stvarni vlasnik iz plovidbene dozvole preminuo i da naslednici nisu voljni da zakazuju ponovo ostavinsku raspravu da bi se neko proglasio naslednikom tog čamca. Sada ima čamac bez papira koji na legalan način nemoze da prevede.
vlada-zemun:
kako vam se cini ovaj, jako sam resen da ga uzmem skoro da jesam
andrijapajic:
I ja sam primetio to korito, ali cinjenica je da mi jos jedno plovilo ne treba bas. Na osnovu onoga sto sam ja radio nedavno, neke najnize cene bi mogle izgledati ovako, to sve pod uslovom da radove obavljas uglavnom sam (ili uz pomoc prijatelja)
1. sredjivanje i farbanje camca - 300 eur
2. enterijer 2 sedista i jedna klupa - 50 eur
3. motor 30-40ks - 200 eur
kada je u pitanju motor, najpametnije bi bilo da ako planiras neki veliki, kupis i neki do 20ks, i sa njim registrujes korito, cisto da se malo izvuces od taksi i kojecega...
4. komande volan i sajle - 200-300 eur
5. signalizacija, kopce, konopac sirdo i jos neke sitnice - 100 eur
6. ograda, rukohvati, stepenice - 100 eur
i to zaista da koristis jednostavne materijale, sam ih obradjujes, zasticujes, farbas...
SALE NB:
Video sam i ja to korito, na aukciji.
To je ozbiljan gliser, ali traži snažan motor. Originalno je imao 235ks, što je mnogo za korito od 5,5 metara.
Ima takvo korito koje mu daje stabilnost na velikim brzinama, ali tu je 60-70ks minimum!
Ako uzmeš da ga prerađuješ na vanbrodski, računaj samo za tu operaciju 200-300 evra. Tu ne može da se stavi bilo kakav nosač.
Tu mora da se preradi i ojača zrcalna daska i mora biti ozbiljno odrađeno! Takvi motori imaju 120-150 kg pa još naprezanja u vožnji, na talasima itd. Za taj deo ne bih preporučio da radiš sam.
Bolje planiraj da nađeš neki "mali" brodski Mercruiser, Volvo ili OMC i Z nogu sa 120-150ks.
Kako god da odlučiš, treba tu dosta para i truda.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju