kao što naslov kaže, i nisam morao jer čamac nije tražio farbanje. Naime, kupio sam čamac skoro nov, jednom je samo bio u vodi i to na veslima, pentu nije video. I sve je to

ali boja kabine i dela za pecanje je slonova kost, neka žućkasta boja koja meni para oči od samog početka, i ne mogu da ga gledam tako i da uživam u njemu.
Rešio sam da ga ofarbam u belo, uprkos tome što su mi svi rekli da nisam baš normalan što sam odlučio da šmirglam i farbam nov čamac, baš zbog toga sam i rešio da ga ofarbam detaljno i kvalitetno, da se ne primeti da je farban.
Danas sam pored šmirglanja poskidao i prohromske držace, pločicu-držač pente, bitve, pa su na red došli i prozori. Tu sam bio u velikoj dilemi kako da zaštitim prozore pre farbanja a da ih ne skidam ali pošto znam da to ne može dobro da se uradi i da se uvek primeti da je farban,rešio sam da skinem sve prozore.
Sad je problem jer sam pokušao da ih skinem ali ne ide. Skinuo sam onu tanku gumu koja navodno služi da pričvrsti keder, ali i dalje je sve čvrsto i ne mrda. Znam da će neko reći da će svaki prozor koji se fabrički (čak i fabrički često puštaju vodu) skine, nakon vraćanja imati velike šanse da pušta vodu.
Treba mi savet nekog ko je već to radio da mi objasni kako da skinem prozore a da ne razbijem plexiglas, kako da ih vratim i sprečim puštanje vode ili eventualno predloži neku bolju i lepšu varijantu od tih fabričkih prozora, jer se meni baš i ne sviđaju.