Autor Tema: priprema i farbanje Titela 9, i nisam morao ali....  (Pročitano 15829 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Premix Titel 9
  • Veličina: 5.7m
priprema i farbanje Titela 9, i nisam morao ali....
« poslato: 03, 09, 2011, 23:24:14 posle podne »
kao što naslov kaže, i nisam morao jer čamac nije tražio farbanje. Naime, kupio sam čamac skoro nov, jednom je samo bio u vodi i to na veslima, pentu nije video. I sve je to ok ali boja kabine i dela za pecanje je slonova kost, neka žućkasta boja koja meni para oči od samog početka, i ne mogu da ga gledam tako i da uživam u njemu.
Rešio sam da ga ofarbam u belo, uprkos tome što su mi svi rekli da nisam baš normalan što sam odlučio da šmirglam i farbam nov čamac, baš zbog toga sam i rešio da ga ofarbam detaljno i kvalitetno, da  se ne primeti da je farban.
Danas sam pored šmirglanja poskidao i prohromske držace, pločicu-držač pente, bitve, pa su na red došli i prozori. Tu sam bio u velikoj dilemi kako da zaštitim prozore pre farbanja a da ih ne skidam ali pošto znam da to ne može dobro da se uradi i da se uvek primeti da je farban,rešio sam da skinem sve prozore.
Sad je problem jer sam pokušao da ih skinem ali ne ide. Skinuo sam onu tanku gumu koja navodno služi da pričvrsti keder, ali i dalje je sve čvrsto i ne mrda. Znam da će neko reći da će svaki prozor koji se fabrički (čak i fabrički često puštaju vodu) skine, nakon vraćanja imati velike šanse da pušta vodu.

Treba mi savet nekog ko je već to radio da mi objasni kako da skinem prozore a da ne razbijem plexiglas, kako da ih vratim i sprečim puštanje vode ili eventualno predloži neku bolju i lepšu varijantu od tih fabričkih prozora, jer se meni baš i ne sviđaju.

« Poslednja izmena: 04, 09, 2011, 00:59:32 pre podne od strane jezeraš »

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
Odg: priprema i farbanje Titela 9, i nisam morao ali....
« Odgovor #1 poslato: 04, 09, 2011, 00:42:04 pre podne »
Iz postova/iskustva drugih, te kedere je jako tesko namestiti da ces verovatno proklinjati dan kada ti je palo napamet da ih bez razloga skidas. Ljudi su znali da toliko popizde da bace postojece prozore i kedere, naprave vece za 1 cm i zasrafe ih srafovima.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #2 poslato: 04, 09, 2011, 00:48:40 pre podne »
verujem da se teško vraćaju i skidaju ali nije da bi ih bez razloga skidao jer farbanje preko prozora sa zaštitom nikad ne bude onako dobro kao kad ih skineš pa ofarbaš

a ta ideja sa većim prozorima i šrafovima je i meni pala na pamet
tu može da se ubaci između tanka guma kao dihtung i sa prohromskim šrafovima na svakih 2 cm zašrafi ali neznam na šta bi to ličilo
« Poslednja izmena: 04, 09, 2011, 01:10:35 pre podne od strane jezeraš »

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #3 poslato: 04, 09, 2011, 01:17:19 pre podne »
čini mi se da ovaj Titel ima baš tu varijantu prozora sa šrafovima

meni to deluje skroz ok, plus što je on ovde uradio lepši oblik prednjih prozora

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
  • Drekavac sa Srednjih voda
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #4 poslato: 04, 09, 2011, 08:40:12 pre podne »
vec si na sajtu procitao da postoje ljudi koji kupe camac da bi plovili i pecali i oni koji ga kupe da bi ga sredjivali i farbali :)
i jedni i drugi podjednako uzivaju u tome.
samo napred :good:

Van mreže retfala

• Mali od Roštilja
  • Osijek
« Odgovor #5 poslato: 04, 09, 2011, 09:27:57 pre podne »
Jezeraš nebi ti bio u koži. Meni je na takvom titelu curio jedan prozor pa sam ga izvadio van i ponovo silikoniziro.  Nije problem izvadit prozor nego je problem vratiti ga nazad. Prijateljski savjet je da odustaneš dok još možeš , ako ti se ne sviđa boja pokušaj to riješiti sa folijama

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: 04, 09, 2011, 09:49:07 pre podne »
nema odustajanja :) Danas zavrsavam smirglanje (95% je osmirglan 7 dana posla) i na red su prozori.Danas je samo pitanje da li cupati prozore ili ne?

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #7 poslato: 04, 09, 2011, 10:30:50 pre podne »
Ako vecina misli da ih netreba vaditi  , bas izvadi!!Sta nas briga sta radis sa svojim prozorima!! :taunt:

Salu na stranu , ne vadi prozore!!Postoje trikovi da se keder zastiti , pitaj nekog auto lakirera!!!
« Poslednja izmena: 04, 09, 2011, 13:06:17 posle podne od strane deda »
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #8 poslato: 04, 09, 2011, 10:59:21 pre podne »
Idi bre plovi a drndaj na prolece moyda se naviknes - pa ne sredjuje i onaj ko mora a kamoli onaj ko ne mora :)

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #9 poslato: 04, 09, 2011, 14:09:49 posle podne »
prozore ni ne moras skidati, uzmes kabel debljine recimo tri do cetiri milimetra i zavuces s vanjske strane pod gumu i lagano ga gurnes sto dublje....dobices efekt da podignes gumu oko cijelog prozora od same plastike i dobrim dijelom od tri cetiri milimetra boja ce tokom farbanja uci pod gumu, kad se osusi tu mekanu i izoliranu zicu izvadis i nema da se vidi...ja tako radim na automobilima....gumu naravno polijepis , ne mora cak ni precizno jer mozes napustiti i milimetar traku preko ruba gume ....nadam se da sam ti pojasnio

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #10 poslato: 04, 09, 2011, 17:08:28 posle podne »
Idi bre plovi a drndaj na prolece moyda se naviknes - pa ne sredjuje i onaj ko mora a kamoli onaj ko ne mora :)

kako da plovim, ovako ošmirglanog i matiranog čamca još kad se zaprlja tako hrapav i matiran, to ne opere niko  :)

To za ubacivanje tanke žice ili kanapa od 3-4 mm sam danas probao i problem je jer je keder zalepljen celom svojom porvšinom. Kad izdignem kraj kedera kako bih zavukao kanap ispod, počinje da se tegli lepak koji osim što ima funkciju da dihuje, jako dobro drži tako da se teško i odvaja i tu će svakako da oslabi dihtovanje.
« Poslednja izmena: 04, 09, 2011, 17:50:24 posle podne od strane jezeraš »

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #11 poslato: 04, 09, 2011, 17:21:54 posle podne »
znaci da je imao vec problem s dihtanjem pa je lijepio, inace mislim da u tvornici ne stavljaju ljepak.....
samo nadam se da si svjestan da kvalitetno farbanje kosta puno i da nikad boja nije postojana kao djelkot koji imas...da ce se uvijek prajmer vidjeti ispod zagrebanog dijela....bolje rjesenje je bilo kvalitetno poliranje ali i ono skida dio djelkota...i kao zadnje gdje brate da se ne svidja slonova kost kad ja bas narucio tu boju kabine  :lol: :lol:

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #12 poslato: 04, 09, 2011, 18:03:44 posle podne »
Jbg, ja sam drugi vlasnik, ovaj tip pre mene ga je kupio novog 2009. u Premixu i tada su mu nudili dva čamca...ovaj svetlo žuti sa indigo plavim koritom ili da uzme skroz beo i kaže ja sam izabrao ovaj žuti jer mi je bio lepši a ja ga slušam i kuvam u sebi ali sta je tu je o ukusima ne vredi raspravljati, hteo sam baš taj čamac jer je kao nov...zagrizao sam i sad nema nazad...

Prajmer će biti beo a i završni je isto beli ali sa visokim sjajem, mislim da ako se negde zagrebe izbijaće beo prajmer pa neće biti strašno. Farbaću ga sa kompresorom, jedan sloj podloge i 2x završni sloj...

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #13 poslato: 03, 10, 2011, 21:23:15 posle podne »
Kakav je epilog priče ?

Šta bi sa prozorima ?

Van mreže Jezerash

• Dlakavi Čorbosrk
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #14 poslato: 11, 10, 2011, 10:47:08 pre podne »
prozori definitivno ostaju na čamcu, ide samo okolo zaštita bez vađenja prozora, preovladao je razum i saveti u ovoj temi :)

ceo čamac je lepo ošmirglan i spreman za špricanje, ali tu sam stao...

odlučio sam da mi ofarba čamac čovek sa iskustvom a obzirom da nemam prikolicu da odvučem čamac kod farbara, trenutno pravim prikolicu. sve sporo ide jer pored tog posla, imam i lokal u koji sam skoro ceo dan a prikolicu radim posle posla uveče i vikendom jbg,ima dana za plovidbu više nego kobasica :)