E, ovako treba... > Brodogradnja

Korita

<< < (16/20) > >>

zankiki:
Ne, mislio sam da je to još jedna mana, ne da je povezano sa kobilicom. :)
Evo ovako:
Mana kod tabanaša je i što nema kobilicu pa ga moraš stalno ispravljati, a mana mu je i mala krajnja brzina.

Mada, moram da priznam da nisam razumeo šta hoćeš da kažeš u prvoj rečenici?

STG:

--- Citat: zankiki  09, 04, 2014, 20:29:21 posle podne ---Ne, mislio sam da je to još jedna mana, ne da je povezano sa kobilicom. :)
Evo ovako:
Mana kod tabanaša je i što nema kobilicu pa ga moraš stalno ispravljati, a mana mu je i mala krajnja brzina.

Mada, moram da priznam da nisam razumeo šta hoćeš da kažeš u prvoj rečenici?

--- Kraj citata ---
Poenta prve recenice je:tabanas bez kobilice je kao fosna na vodi.Nema tu "ispravljanja",slazes se onako kako vetar i voda hoce.
Imas li objasnjenje kako/koliko veze ima krajnja brzina (mala) sa time sto je camac tabanas?

maverick:
A da li u praksi se stavljaju kobilice na takva ravna korita radi poboljsanja upravljivosti....a zankiki...kad bi stavio dovoljno jak vanbrodski motor...glisirao bi kao s čiklom... jh

STG:

--- Citat: maverick  10, 04, 2014, 13:14:57 posle podne ---A da li u praksi se stavljaju kobilice na takva ravna korita radi poboljsanja upravljivosti....a zankiki...kad bi stavio dovoljno jak vanbrodski motor...glisirao bi kao s čiklom... jh

--- Kraj citata ---
Ako imas dovoljno "srece" da ovakav/slican forum nadjes pre kupovine camca isti neces kupiti tek tako 6589
Praksa je prilicno cudna,dakle prodaju ljudi svasta nesto,a kada prosecan kupac vidi cenu za par stotki nizu od ostalih u ponudi kupuje i nece pitati za kobilicu(a sta je pa to),kada je camac lepo zafarban....

zankiki:

--- Citat: Gorance  10, 04, 2014, 11:23:29 pre podne ---Poenta prve recenice je:tabanas bez kobilice je kao fosna na vodi.Nema tu "ispravljanja",slazes se onako kako vetar i voda hoce.
Imas li objasnjenje kako/koliko veze ima krajnja brzina (mala) sa time sto je camac tabanas?

--- Kraj citata ---

1. I gliseri kada plove u deplasmanskom režimu imaju isti problem, moraš stalno ispravljati brod i vraćati na kurs. Ne znam kako misliš nema tu ispravljanja, treba da pustim brod da ide gde hoće?

2. Imam. Ali mislim da i ti to vrlo dobro znaš, samo mi nije jasno zašto pitaš? Naravno, ne govorimo o slučaju kad tabanaš glisira, to je sasvim druga priča.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju