Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
ORGANIZACIJA 9.MAJ BLOKADA DUNAVA Moja Ladja !!!!
Kapetan:
--- Citat: ivankoni 06, 05, 2009, 19:08:14 posle podne ---"... i jahti, luksuznih čamaca i motora velike snage ..."
JAOJ pa da nije tragično bilo bi smešno! Ako je moja pasara T-500 sa svojih 20+ leta luksuzni čamac - jahta, trebalo je država ranije da mi to objasni!
Koji su to #$%$%#%"#!@"# !
--- Kraj citata ---
Pasara je za drzavu ko vino ... sto starija to vrednija :)
Barba:
@ivankoni
To sto tebi tvoja pasara ne lici na luksuzni camac je zato sto stoji pored one predivne ladje na kojoj bi i Severina gostovala. Drzava ipak nije tako kratkovida, drzava zna. :nono: Nego sta si uradio sa hemoroidima... :drinks: :lol:
@ALL
--- Citat ---Ljudi razmislite još jednom o svemu.
Po meni treba samo tražiti da poreza ne bude. Ni dinar. Kakav bre porez na luksuz.
Ako odobravamo i cenkamo se oko visine onda će uvek biti onih kojima je neka varijanta prihvatljiva i onih kojima nije.
Ako je već osnovano udruženje onda treba da radi u korist svih, baš svih a to je jedino da se porez ne prihvata kao rešenje.
Neka uvedu takse, to ne može niko sprečiti ali nemojte vi u tome učestvovati i davati im podršku.
NE PRIHVATAMO OPOREZIVANJE ČAMACA KAO NEŠTO ŠTO JE LUKSUZ.
To treba da bude glavni moto okupljanja i protesta.
Ako ga prihvatimo u bilo kom obliku ili procentu onda ... onda će nam drati kožu hteli mi to ili ne.
Pitanje je onda vredi li trošiti gorivo i vreme na proteste.
"Neću da protestujem da bi se skinuo porez kapetanu a meni ne (ovo je samo primer razmišljanja bilo kog forumaša)".
Podele ne sme da bude kao ni poreza. Porez i PDV su svi platili prilikom kupovine.
Za veća plovila skuplja je registracija, skuplja je marina, skuplje je održavanje, troše više goriva... a u sve te usluge je uračunat i PDV.
Ajde onda da svi kupimo šiklje i T4 i da se vratimo 30 godina unazad.
Ja sam bio protivan i još uvek sam protivan udruživanju i registraciji GG baš iz tog razloga. U samom početku su padale razne računice šta i koliko oporezivati. To neka odlučuju poreznici a ne mi. Mi moramo da zastupamo i da se borimo za stav da se porez ne uvede a ne da zaštitimo sebe i nekolicinu sa istim motorom. E TO JE ONDA PODELA NA ONE SA VELIKIM, SREDNJIM I MALIM ČAMCIMA. A rekli smo da to nije važno jer nas ovde okuplja samo ljubav prema prlovidbi, Dunavu i Savi.
--- Kraj citata ---
Cisto da ponovim jer se slazem sa svim iznetim.
NE PRIHVATAMO OPOREZIVANJE ČAMACA KAO NEŠTO ŠTO JE LUKSUZ.
Ovo je juce i odluceno.
ivankoni:
--- Citat: Barba 06, 05, 2009, 21:14:15 posle podne ---@ivankoni
Nego sta si uradio sa hemoroidima... :drinks: :lol:
--- Kraj citata ---
I neko će reći da je to SEKRETAR !? Mi se ovde razmišljamo da li da predjemo u gerilu i bežimo pred plavcima jer nismo registrovali "luksuzne" čamce, a drug sekretar se ovako zahebava... c c c c c
Kapetan:
--- Citat: ivankoni 07, 05, 2009, 00:06:22 pre podne ---I neko će reći da je to SEKRETAR !? Mi se ovde razmišljamo da li da predjemo u gerilu i bežimo pred plavcima jer nismo registrovali "luksuzne" čamce, a drug sekretar se ovako zahebava... c c c c c
--- Kraj citata ---
i meni je to bilo malo, al' k'o velim znate se pa zna covek o cemu prica :taunt:
Radojković:
Ne znam da li je neko ovo primetio na kraju dotičnog omraženog cenovnika >
б) угоститељске објекте по 1м2 површине 3.710 dinara
Sta ce da kazu na to vlasnici splavova???? :scare:
za one koji nisu videli http://rapidshare.com/files/230021390/pz_porezi-upotreba_drzanje_nosenje_dobara0081_cyr.zip.html
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju