Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

ORGANIZACIJA 9.MAJ BLOKADA DUNAVA Moja Ladja !!!!

<< < (14/18) > >>

Kapetan:

--- Citat: ivankoni  06, 05, 2009, 19:08:14 posle podne ---"... i jahti, luksuznih čamaca i motora velike snage ..."

JAOJ pa da nije tragično bilo bi smešno! Ako je moja pasara T-500 sa svojih 20+ leta luksuzni čamac - jahta, trebalo je država ranije da mi to objasni!

Koji su to #$%$%#%"#!@"# !

--- Kraj citata ---

Pasara je za drzavu ko vino ... sto starija to vrednija :)

Barba:
@ivankoni

To sto tebi tvoja pasara ne lici na luksuzni camac je zato sto stoji pored one predivne ladje na kojoj bi i Severina gostovala. Drzava ipak nije tako kratkovida, drzava zna.  :nono: Nego sta si uradio sa hemoroidima...  :drinks: :lol:

@ALL

--- Citat ---Ljudi razmislite još jednom o svemu.
Po meni treba samo tražiti da poreza ne bude. Ni dinar. Kakav bre porez na luksuz.
Ako odobravamo i cenkamo se oko visine onda će uvek biti onih kojima je neka varijanta prihvatljiva i onih kojima nije.
Ako je već osnovano  udruženje onda treba da radi u korist svih, baš svih a to je jedino da  se porez ne prihvata kao rešenje.
Neka uvedu takse, to ne može niko sprečiti ali nemojte vi u tome učestvovati i davati im podršku.

NE PRIHVATAMO OPOREZIVANJE ČAMACA KAO NEŠTO ŠTO JE LUKSUZ.

To treba da bude glavni moto okupljanja i protesta.
Ako ga prihvatimo u bilo kom obliku ili procentu onda ... onda će nam drati kožu hteli mi to ili ne.
Pitanje je onda vredi li trošiti gorivo i vreme na proteste.
"Neću da protestujem da bi se skinuo porez kapetanu a meni ne (ovo je samo primer razmišljanja bilo kog forumaša)".
Podele ne sme da bude kao ni poreza. Porez i PDV su svi platili prilikom kupovine.
Za veća plovila skuplja je registracija, skuplja je marina, skuplje je održavanje, troše više goriva... a u sve te usluge je uračunat i PDV.
Ajde onda da svi kupimo šiklje i T4 i da se vratimo 30 godina unazad. 
Ja sam bio protivan i još uvek sam protivan udruživanju i registraciji GG baš iz tog razloga. U samom početku su padale razne računice šta i koliko oporezivati. To neka odlučuju poreznici a ne mi. Mi moramo da zastupamo i da se borimo za stav da se porez ne uvede a ne da zaštitimo sebe i nekolicinu sa istim motorom. E TO JE ONDA PODELA NA ONE SA VELIKIM, SREDNJIM I MALIM ČAMCIMA. A rekli smo da to nije važno jer nas ovde okuplja samo ljubav prema prlovidbi, Dunavu i Savi.
--- Kraj citata ---

Cisto da ponovim jer se slazem sa svim iznetim.

NE PRIHVATAMO OPOREZIVANJE ČAMACA KAO NEŠTO ŠTO JE LUKSUZ.

Ovo je juce i odluceno.

ivankoni:

--- Citat: Barba  06, 05, 2009, 21:14:15 posle podne ---@ivankoni

Nego sta si uradio sa hemoroidima...  :drinks: :lol:

--- Kraj citata ---

I neko će reći da je to SEKRETAR !? Mi se ovde razmišljamo da li da predjemo u gerilu i bežimo pred plavcima jer nismo registrovali "luksuzne" čamce, a drug sekretar se ovako zahebava... c  c  c c c

Kapetan:

--- Citat: ivankoni  07, 05, 2009, 00:06:22 pre podne ---I neko će reći da je to SEKRETAR !? Mi se ovde razmišljamo da li da predjemo u gerilu i bežimo pred plavcima jer nismo registrovali "luksuzne" čamce, a drug sekretar se ovako zahebava... c  c  c c c

--- Kraj citata ---

i meni je to bilo malo, al' k'o velim znate se pa zna covek o cemu prica :taunt:

Radojković:
Ne znam da li je neko ovo primetio  na kraju dotičnog omraženog cenovnika >         

б)  угоститељске објекте по 1м2 површине      3.710 dinara

Sta ce da kazu na to vlasnici splavova???? :scare:

za one koji nisu videli  http://rapidshare.com/files/230021390/pz_porezi-upotreba_drzanje_nosenje_dobara0081_cyr.zip.html

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju