E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Glisiranje sa 5ks, da ili ne?
Barba:
Ma ovo je cisto izvrtanje price. Ko hoce da procita sta sam napisao neke klikne na 3. stranu. Tekst se odnosi na nestabilno ponasanje na kriticnoj brzini poludeplasmanskog korita. Dalje se u kompletnom tekstu pominje nestabilnost gliserskog korita pri udarima o talase velikom brzinom, a nevezano za kriticnu brzinu, znaci potpuno drugi slucaj. Iz Maverickovog iskustva smo videli da i ravno korito ima isti problem pri kriticnim brzinama i videli smo da ne izbacuje krmu iz vode.
Ali to nije bitno kao sto nisu bitni ni rezultati testa.
Sta je poenta? Da se dokaze da ni Kapetan, ni F1 trkac koje je pominjao Busa nemaju pojma sta je glisiranje? Jos cekamo odgovor Chris Crafta na Saletovo pismo sa savetima o trimovanju.
Sto se tice planiranja, opet dolazi do pogresnog tumacenja. I avioni planiraju (to nema veze sa reci plane vec sa reci plan), a i jedre takodje.
E sad kako jedre kad nemaju jedra i kako lete kad ne masu krilima je opet objasnjeno i debelim knjigama, tako da to nije primenjivo na ovom forumu.
Sto se tice crvene boje, ostalog sitnog nacionalistickog i slicnog provociranja i Sopenhauerovih forica nemam komentar, to je doslo od strane administratora kao i ovo izvrtanje price i pozivanje na kontekst izvlacenjem iz konteksta.
maverick:
najgore od svega jeste sto ja ni sad nisam siguran da li glisiram ili ne :lol: a pratim vas sve i tesko da donesem sud... :drinks:
SALE NB:
Ljudi šta vam je???!
Dule i ja smo nautičari! (barem volimo da mislimo tako :taunt:)
Jedino kako možemo da izađemo na dvoboj je da izađemo na crtu i proverimo ko je brži, Nemo ili Zeko! :tenk:
Sekundanti neka nas prate, ako imaju u čemu! :taunt:
Samo opušteno, ovo je samo mali trening za duge zimske noći! :drinks:
Barba, sve što je od mene došlo, je jednostavno moje mišljenje. Ono proističe iz mog obrazovanja (kakvo god ono bilo), mog ličnog iskustva (kakvo god ono bilo) i posmatranja sveta oko mene, što uključuje i informacije sa interneta, kao i logiku i korišćenje očiju, ušiju i mozga. To je proces učenja koji uključuje i greške!
Moja administratorska ovlašćenja nisam koristio, jer, da si ono napisao bilo kom drugom članu ovog foruma, ja bih te banovao! A nikad nikoga nisam banovao!
Dečko, odlepio si, izgubio si meru, i prekršio si pravila ophođenja na javnom forumu.
Da si nekim slučajem, zastupao tezu suprotnu Duletovoj, on bi te već odavno banovao, ali... to je Dule! :)
Čovek je, sa vrlinama i manama, uzmi ili ostavi- nema treće! :taunt:
Za kraj nemoj da me trpaš u koševe gde ne pripadam, i ako nemaš ništa senzacionalno novo da dodaš, najbolje je da završimo ovu raspravu.
latin:
Ima kod nas na Tikvari dobro mesto za probati mnoge stvari pa i za trke.
Barba:
@Sale
Izbacujes osnovne parametre iz formula koje sam dao, tvrdis da jedrilice glisiraju, da balvan moze da glisira, da tabanasi stvaraju hidrodinamicki uzgon, potopio si camac na testu, kazes da sam ti ja zapalio skolu !? I onda sam ja odlepio? :good:
@Dule
Matori, nisi me banovao jedno 100x, ili ne radis svoj posao ili ti je integritet slaba strana. :lol: :lol: :lol:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju