E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Glisiranje sa 5ks, da ili ne?

<< < (31/34) > >>

ladjaVlajko:

--- Citat: Dule  28, 09, 2011, 23:12:30 posle podne ---5 ks nije dovoljno da bilo koji čamac digne na pramčani talas i dovede ga u režim plovodbe koji mi nazivamo glisiranj.
--- Kraj citata ---

mossi:

--- Citat ---Mossi, jel tebi program rekao gde spada tvoj čamac posle pregleda istog, ili si ti sam odabrao kategoriju u koju ćeš ga smestiti?
--- Kraj citata ---

Rekao ni manje ni više, nakon što sam MERENE parametre, uneo u BARBINU formulu za izračunavanje baš tog koeficijenta.
Tako da MATEMATIČKI REZULTAT odgovara poziciji u tabeli.  :)

Ja bih ga rado smestio barem dve kategorije iznad.. ali.. račun ne laže.  :nono:

P.S. Šteta što nisi došao do Apatina ove godine, ovo je retko lepa godina/jesen.   :good:

:drinks:

SALE NB:
He he, ne boj se, niko neće biti u zabludi, iako ste se ti i Barba svojski potrudili! :taunt: Postavio sam sličice koje je Barba "greškom" zaboravio! :lol:
Jasno je da crteži prikazuju korita sa prednje i zadnje strane, ali, čisto da ti skrenem pažnju, većina ljudi ovde zna kako izgleda čamac!
Isto tako znaju da je prednji deo korita kod većine glisera ne dodiruje vodu dok glisiraju-uostalom mogu da pregledaju snimke koje je postavio Barba. :)
A pošto si lepo priznao da tabanaš i gliser imaju istu krmu- znači da oba mogu da glisiraju!
Jedino ako želiš da kažeš da najnovija definicija glisera glasi da su gliseri samo oni koji NAPRED imaju V korito??!!

Što se prevođenja tiče, ja sam to spomenuo samo u jednom postu, a ti ga od onda ponavljaš kao papiga! :)
A preveo sam nemački izraz "Gleiten" - koji znači klizanje.
Engleski izraz "Planning" će ti većina online prevodilaca prevesti kao planiranje, a ako probaš sa "get on plane" (što se prevodi kao "izglisirati"), prevodilac će ti reći da se radi o "ulasku u avion" :)
Upotreba izraza "planning" i "getting on plane" je žargonska, i vuku korene iz grčkog "planos" ( lutanje, krstarenje)

Što se rasprave tiče, niko više o tome ne raspravlja, nigde na svetu, samo tebi i Barbi (navodno) nije jasno!  :taunt:

Koje beše to tvoje pitanje?!

Zoran Marinković:
 :sorry:

Da li postoji način da se ova tema više zaključa, od toliko "važne i korisne nauke" se stvori zla krv na forumu i prosto čovek više nema

volje da čita ovu temu...podseća me na farmu... :suicide:

A tako malo nam treba da nam bude lepo.... :party:

Arsa:

--- Citat: Zoran Marinković  30, 09, 2011, 17:36:26 posle podne --- :sorry:

Da li postoji način da se ova tema više zaključa, od toliko "važne i korisne nauke" se stvori zla krv na forumu i prosto čovek više nema

volje da čita ovu temu...podseća me na farmu... :suicide:

A tako malo nam treba da nam bude lepo.... :party:

--- Kraj citata ---

Ma pusti to Zoki. :)

Ja imam drugi predlog.  Neka Dule i Sale odaberu sekundante, izaberu oružje, odu na neku pustu adu i tu rasčiste stvar jednom za svagda.  :skull:

U ostalom, rasprave po ovoj i sličnim temama govore da je stigla jesen pa se ljudi spremaju za zimsku zajebanciju. U stilu: koj će koga više da isprovocira i iznervira.  To smo valda već shvatili.  :lol:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju