Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Pozdrav svima

<< < (4/7) > >>

milePajser:
Zdravo svima, drago mi je što mislite da je blago v prava stvar za dunav, tako će i biti.

Odisej i Sale vidim da imate svoja misljenja. Razgovarao sam danas sa poznanikom koji pravi pontone za avione, malo smo diskutovali matematiku i dosli do zaključka da je eposki u kombinaciji sa platnima vrhunski dobra stvar, ali na žalost i preskupa akcija ako će pismeno da se odradi pogotovo za ovakav čamac bez ikakvih ambicija ka brzini.

Stvar je rešena, lim 2mm, a razliku para mudro uložiti u pivo i gorivo, ma uživancija.

Za saleta: pajser je pošalica sa posla, ima veze sa mojom krilaticom "ako ne uspeš iz prve, koristi veći čekić" :)

Hvala svima na savetima, uz malo sreće vidimo se sledeće sezone na dunavu :slow_en: odoh da spavam, teška noć :drinks:

Arsa:

--- Citat: milePajser  29, 08, 2011, 04:19:47 pre podne ---
Stvar je rešena, lim 2mm, a razliku para mudro uložiti u pivo i gorivo, ma uživancija.

--- Kraj citata ---

Dobro došao.   :)

Mudra odluka, što se izbora materijala tiče.  :good:

Za deo o utrošku razlike para, nisam baš siguran...    :nono:

Izgleda da u startu potpadaš pod uticaj sila mraka i haosa na ovom sajtu.  :diablo:

Neće me čuditi ako te iduće godine zateknem sa tim i takvim elementima na nekom dunavskom ostrvu kako se, jadan, boriš protiv gladi, žeđi i hladnoće.  :lol:

Ja sam te na vreme upozorio, a ti dalje vidi šta ćeš i kako ćeš... :taunt:   :drinks:

SALE NB:
Pozdravljam odluku, ali bih ti preporučio ipak malo deblji lim (2,5 ili3mm). Razlika u težini neće bitno uticati na ostale karakteristike, ali dobijaš dosta na čvrstini trupa, pogotovo što planiraš i kabinu.
Što se plovidbe tiče, pošto imaš mali motor, mnogo bitnije je da se napravi lepo oblikovano i plovno korito.
Brzina ti postane važna kad se vraćaš uzvodno kući, krene neko nevreme, a tvoj čamac neće brže od 5-6Km/h  :taunt:

budens72:
Dobro došao  :drinks:

andrijapajic:
slazem se da je daleko vaznije da se pozabavis oblikom korita, nego tezinom, jer ce to uglavnom mnogo vise uticati na perofrmanse nego 20-30% razlike u tezini

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju