E ovo me uvek zanimalo
Zasto ljudi kad naprave kabinas od recimo 7-8 metara sa ravnim dnom uvek suze zadnji deo i naprave svans
Zar nije bolje da ostane ravno dno i ravnomerna sirina do kraja
Prosto mi nije jasno sto im treba to uranjnje u vodu....koja je to fora...ako izdigne njusku bolje ide...neka neko objasni
E ovo je bas pitanje koje mene muci.Nisam jos provalio kako da postavljam slike pa ce morati opisno dok ne naucim pa izbacim slike mog camcica sa kabinom.Elem,kupih ovih dana camac od 6x1,25x0.7 sa kabinom.Visina komandne kabine 1,95 a spavacu nisam merio.Sirina preko svega 2,0m.Posto ga uzeh jeftino,a jeftin je zbog radova koje treba obaviti.Znam i sam izreku da se camac uzima na vodi ali ovaj iz opravdanih razloga nije bio tamo.Nije imao ciradu i istrulio je na zadnjoj platformi.Najjeftinije mi je da promenim patos i deo gazne povrsine na tom delu ali mi se ne dopada bas ovo iz citata.Znaci suzen je u dipu na krmi sa 1,25 na 1,03 i svansovan solidno,nisam merio.Posto cu najvise vremena zbog ribolova provoditi na terasi i potrebna mi je veca stabilnost kao i prostor odlucih da odsecem celu platformu duzine 1,5m i da napravim sve iznova,malo odstupim od mere duzine i produzim ga za oko 0,5m ali sa minimalno svansa ili bez i sa minimalno suzenja ili bez.Nabacio bih kasnije neku 8-cu i sve to polako gurao Savom na relativno kratkim relacijama.
E,sad me interesuju Vasa misljenja o ovome.Zaboravih da napomenem da je tabanas a i nos-pramac mu gleda u zvezde,slicno smederevcima samo po meni jos izrazenije.