Imas po netu tekstove Pere Garmina o montazi sonde u trup. Ja sam letos montirao i taj metod radi. Nikakvo lepljenje silikonom jer i u silikonu se stvore mehrici vazduha. Moze se lepiti epoksidom. Sonda obavezno mora biti u tecnosti, najbollje u ulju jer se ono nece usmrdeti. Bitno je da je camac od stakloplastike jer drugacije nece moci.
Moja montaza je izgledala ovako. Odabrao sam najravniji moguci deo trupa i tu instalirao plasticnu posudu od sladolada, zalepio je za dno eposkidom. U posudi je motorno ulje a na poklopcu posude montirana je sonda tako da ne dodiruje dno posude. Po zatvaranju, posuda je silikonom zatvorena da ne bi ulje izlazilo na talasima. To mi je savrseno radio na moru i ovde na reci.
Medjutim, rezervoarom sam uspeo da odvalim onaj eposkid, a ispostavilo se i da mi montaza sonde na poklopac nije bila najefektnija pa cu za sledecu sezonu to morati da ispravim. Inace metod montaze u trup 100% radi. Bitno je da se izabere deo trupa gde nece smetati kobilica ni motor jer on stvara mehurice u vodi a mehurici smetaju.
Proguglaj, naci ces tekstove Pere Garmina na tu temu