Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Brodić Lotlorien - plovidba jul 2011 BG - Djerdap1 - Bečej - Beograd
Arsa:
Priča obećava...
Samo su mi slike nešto mutne. :lol:
broker975fx:
Biće slika samo da rešim problem sa kontaminiranim flešom na kome se nalaze slike
LSI:
--- Citat: broker975fx 05, 08, 2011, 12:53:49 posle podne ---Biće slika samo da rešim problem sa kontaminiranim flešom na kome se nalaze slike
--- Kraj citata ---
Ako i ne uspe "čišćenje" uvek možete ponovo da zaplovite istim putem.
Ma, važno je da ste vi uživali!
broker975fx:
Drugi dan započinjemo sa kaficom na Gremlinovom brodiću i posle kasnog doručka sva tri brodića kreću put Srebrnog jezera oko 13h. Vetar pojačava i podiže solidne talase, vožnja vrlo truckava ali oko 18h ulazimo u zaliv na jezeru i vezujemo se za betonski zid nasipa, drugog dana smo prešli 37,5km. Meni je ovo prvo pristajanje na beton i nekako osećam nelagodnost zbog toga, pod pramac su podmetnute gume a sa krme je oboreno sidro koje ne bi trebalo da dozvoli prilaz zidu. Ovde počinju velike dnevne oscilacije vode pa na ovo treba obratiti posebno pažnju. Sutra dan vetar duva još više i odlučujemo da dan provedemo u poseti Gradištu. Vozićem odlazimo tamo, šetamo a Veseljaci nalaze majstora za frižider kome ne mogu nikako da objasne šta je problem. Na kraju kapetan Mare konstatuje da je problem u invertoru i od dva pokvarena sastavlja uz pomoć štapa i kanapa skalameriju koja radi, gole žice na sve strane ventilatori koji sve ovo hlade i sve to u kućištu od dvolitarskog soka. Frižider počinje sasvim lepo da radi dok naš plinski i dalje ne radi kako treba. Tih dana se naravno uglavnom jede meso
broker975fx:
Četrvrtog dana islopvljavamo u sam cik zore oko 4 ujutru i dalje duva ali se ipak vreme pomalo smirilo – čeka nas ozbiljna ruta jer do Porečke reke ima preko 77 km. Kako se bližimo Golupcu voda se sve više i više usporava i deluje kao da nema toka, smenjuju se fenomenalni prizori krajolika kavih sam do sada viđao samo na fotografijama. Vetar se naravno pojačava i mi sada plovimo po talasima kakve ja na Dunavu nisam video a posebno deo oko Milanovca. Ulazimo u Porečku reku, sidrimo se i provodimo lepo veče u ambijentu koje podseća na more.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju