Nautika opšta... > Nautičke reportaže
Brodić Lotlorien - plovidba jul 2011 BG - Djerdap1 - Bečej - Beograd
Zoran:
Broker
Nabavi barometar,i sa vremena na vreme baci oko na njega i
neces imati tih problema.
Lepo je vezati se za brod da te vuce,ali moras da znas kada
treba da se odvezes.Inace taj deo dunava je poznat po iznenad-
nim vetrovima,i da ste ostali vezani do iza rumunskog ostrva obra-
li biste bostan,jer u tom delu su najveci talasi. :drinks:
broker975fx:
--- Citat: zoran 05, 08, 2011, 22:06:06 posle podne ---
Broker
Nabavi barometar,i sa vremena na vreme baci oko na njega i
neces imati tih problema.
Lepo je vezati se za brod da te vuce,ali moras da znas kada
treba da se odvezes.Inace taj deo dunava je poznat po iznenad-
nim vetrovima,i da ste ostali vezani do iza rumunskog ostrva obra-
li biste bostan,jer u tom delu su najveci talasi. :drinks:
--- Kraj citata ---
Barometar imam ali ga naravno tada nisam koristio, od tada ga pratim odnosno pratim promene pritiska koje bi trebale da najave karambol. Mi smo sa tankerom prošli Rumunso ostrvo sa Rumunske strane, prošli smo ulaz u Srebrno jezero i ovo se desilo na otprilike 1063,5km. Generalno imali smo sreće jer od datle pa nadalje obala je ipak normalnija - nije kamen ili potopljena šuma. Tu gde sam se nasukao je dubina bila bukvalno 30-tak sm a mulj je prko kolena. Od same obale je udaljeno dobrih 20 tak metara. Imam dobru sliku aa kad rešim problem sa aparatom je kačim. Ma iz ovogo sam dosta stvari naučio i neke stvari više neću ponoviti. Brod nas je vukao jezivo brzo a sa druge strane nevreme se kretalo takođe jako brzo al u suprotnom pravcu, znao sam da je počelo nevreme u BG a i generalno je pomalo zadnjih pola sata krenulo da se menja, prava odluka bi bila otkačivanje pra kilometara nizvodno i ili samostalni nastavak plovidbe ili bežanje u zaliv Srbrnog jezera al jbg bili smo alavi da ispucamo i tih 20 tak km do Rama a i nismo se baš nadali ovakvom nevremenu.
Kapetan:
to ostrvo se nalazi kod Zatonja...
Kapetan:
broker daj dalje :good:
maliv:
ajde dok Dusan ne nastavi pricu da i posada malog veseljaka stavi nekoliko slika :dance:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju