Autor Tema: YAMAHA 15 2-takta  (Pročitano 22671 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
Odg: YAMAHA 15 2-takta
« Odgovor #15 poslato: 27, 10, 2011, 14:54:48 posle podne »
Elisa koju sad imate je 10 x 11 ili 10 x 13.
Ono što tražite jeste 10 x 9 ili 10 x 8.
Mislim da ne treba ići na najsporiju moguću, jer 25ks i nije toliko malo na čamcu od 8 metara. Ionako je teško naći bilo šta sporije  od 10 x 9.

"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Labud 1258

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Ko ne voli karanfile ne treba da živi
    • Revir 2
« Odgovor #16 poslato: 27, 10, 2011, 21:02:34 posle podne »
Hvala Sale, nadao sam se odgovoru od tebe  :good:

Samo još jedna stvar, jel ima iko iskustva sa elisama koje su livene kod nas ?

Znatno su jeftinije od originala, pa sad...

:drinks:

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #17 poslato: 06, 02, 2012, 21:29:30 posle podne »
na yamahi 15 2 t god proizvodnje 2005..odlican motor koji koristim na al camcu od 5 metara...e sad na samom motoru ima nekakv izvod za struju...ali kad sam odvrnio zastitni poklopac...nazalost nisam nikad ni gledao sta ima ispod...vidim da mi treba neki specijalni prikljucak e pitanje di ima prikljucak i zasto uopce mogu koristiti taj izlaz...da li moze da puni akumulator ili mogu u voznji koristiti po noci dva bocna svjetla preko toga...i gdje uopce mogu naci manual za taj motor da vidim sta je taj izvod

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #18 poslato: 06, 02, 2012, 22:12:43 posle podne »
hvala na brzom odgovoru ali ne nadjem tamo taj podatak...mozda ima netko od clanova pa se javi  thumbup

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #19 poslato: 06, 02, 2012, 22:42:45 posle podne »
pojedine kolege mi savjetuju da nakon pecanja kad pristanem na ponton iskopcam crijevo za gorivo i da pustim da se motor ugasi sam kad potrosi gorivo ako ne mislim par dana ici na vodu....zanima me da li u tom trenutku kad motor ostaje bez goriva ostaje i bez podmazivanja jer je 2t i da li mu to steti ili ne

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #20 poslato: 06, 02, 2012, 22:52:07 posle podne »
ma pecam s tim camcem dva tri puta tjedno ali ovaj led me ubi pa cu ocito morati pauzirati mjesec dana...taman da napravim servis na motoru i sredim neke sitnice oko camcica ...

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #21 poslato: 07, 02, 2012, 01:08:53 pre podne »
 eek

Ali ako ga duze ostavljas bez goriva u karburatoru savetujem ti da u lonce sipas malo ulja. Zna kamenac da se nahvata na dizne a i plovak da zaglavi....

Svašta ću i ja naučiti, moji motori dremaju celu zimu i na proleće bez ikakvih priprema upale posle par povlačenja.... yg
i tako godinama...
Deda Zoran

Van mreže budens72

• Drekavac sa Srednjih voda
    • Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
« Odgovor #22 poslato: 07, 02, 2012, 08:18:08 pre podne »
Nece mu stetiti.
Ulje iz goriva svakako ide na radilicu i uvek ga ima u karteru vise nego dovoljno. Uostalom, motor se ugasi cim ostane bez goriva (i ulje), a bez istog ga ne mozes ni upaliti  jh

koji to 2t motor ima karter  sha

Maverick, ja nikada nisam na 2t motoru trošio gorivo do kraja, a uvek mi je bez problema palio i posle 2-3 nedelje stajanja, tako da mislim da to nema potrebe, jedino ako se radi o više meseci stajanja, onda ok...
Dunav je moje more.....

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #23 poslato: 07, 02, 2012, 09:53:00 pre podne »
Nece mu stetiti.
Ulje iz goriva svakako ide na radilicu i uvek ga ima u karteru vise nego dovoljno. Uostalom, motor se ugasi cim ostane bez goriva (i ulje), a bez istog ga ne mozes ni upaliti  jh

koji to 2t motor ima karter  sha

Maverick, ja nikada nisam na 2t motoru trošio gorivo do kraja, a uvek mi je bez problema palio i posle 2-3 nedelje stajanja, tako da mislim da to nema potrebe, jedino ako se radi o više meseci stajanja, onda ok...
Tako je Budens,nijedan 2t nema karter..  k5 Nešto se Dule prebacio..  j1 A ja isto radim kao Maverik,potrošim gorivo iz karburatora.. uvjek...

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #24 poslato: 07, 02, 2012, 10:12:43 pre podne »
pa ja sam to uradio sad par puta kad je zima...ali nisam siguran jeli pametno...sto se tice podmazivanja...inace od svih motora koje koristim i imam taj mi je najdrazi...pa ne bi da se nesto smrda bez veze

Van mreže igorbos

• Mirno more nikada nije stvorilo dobrog mornara.
« Odgovor #25 poslato: 07, 02, 2012, 10:55:11 pre podne »
Praznjenje karburatora praktikujem samo kada transportujem motor (da mi ne bi pustio gorivo u gepek od auta) i to je jedina situacija i razlog.
Igor

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #26 poslato: 07, 02, 2012, 11:36:38 pre podne »

Praznjenje karburatora,tj da motor radi dok se ne potrosi svo gorivo iz karburatora,preporucuju skoro svi
proizvodjaci 2t motora.Narocita kada se duzi period motor ne koristi.Isparavanjem benzina stvara se film od ulja koji
moze da "zapece" iglu u karburatoru ili zapusi dizne.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže kemppi

« Odgovor #27 poslato: 07, 02, 2012, 14:37:43 posle podne »

I koliko sam ja shvatio taj izvod je samo za akumulator a onda sa njega razvodis sta ti treba. Znaci, samo za punjenje akumulatora.
Mozes da izbegnes taj konektor i da direktno izvuces dva deblja kabla. Plus i minus, namestis kleme i punis aku.

@Dule,pa sto napisa coveku sve kontra,da li si ti kontraadministrator  eek
Izlazni konektor za struju imaju vanbrodski motori sa paljenjem na potez,jer je to naizmenicna struja koja sluzi za osvetljenje,a zice koje dovode do konektora su zelene,tj cim su istobojne zice znaci da je struja naizmenicna,tako da se preko njih ne moze puniti akumulator.
Motori koji imaju alnasersko paljenje,nemaju taj konektor,vec se kroz tu rupu provlace kablovi od akumulatora,tj te dve zelene zice se vezu na regler,koji struju ispravlja na jednosmernu i ogranicava max.napon,da bi se obezbedilo punjenje akumulatora,a iz reglera izlaze dve zice,crna i crvena,to je ispravljena(jednosmerna) struja koja se kaci na kablove od akumulatora,a potrosaci se vezuju za akumulator.

MOLIM ADMINISTRATORE DA NE UNOSE DEZINFORMACIJE  tamburanje 

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #28 poslato: 07, 02, 2012, 14:41:13 posle podne »
a slikam danas...pa okacim...ne znam ni sam vise koje su boje...ali je rucno paljenje..ali problem je stu treba ustekati neki neobican utikac...slikacu i to izbliza

Van mreže kemppi

« Odgovor #29 poslato: 07, 02, 2012, 15:24:45 posle podne »
Sta si navalio na taj utikac,to ces tesko naci,jedino da narucis original,koji je verovatno skup.Uglavi dve obicne buksne,nemozes zameniti mesta je je struja naizmenicna i kao sto rekoh koristi samo za osvetljenje.