E, ovako treba... > Yamaha

YAMAHA 15 2-takta

<< < (6/9) > >>

igorbos:
Praznjenje karburatora praktikujem samo kada transportujem motor (da mi ne bi pustio gorivo u gepek od auta) i to je jedina situacija i razlog.

Zoran:

Praznjenje karburatora,tj da motor radi dok se ne potrosi svo gorivo iz karburatora,preporucuju skoro svi
proizvodjaci 2t motora.Narocita kada se duzi period motor ne koristi.Isparavanjem benzina stvara se film od ulja koji
moze da "zapece" iglu u karburatoru ili zapusi dizne.

kemppi:

--- Citat: Dule  06, 02, 2012, 22:33:40 posle podne ---

I koliko sam ja shvatio taj izvod je samo za akumulator a onda sa njega razvodis sta ti treba. Znaci, samo za punjenje akumulatora.
Mozes da izbegnes taj konektor i da direktno izvuces dva deblja kabla. Plus i minus, namestis kleme i punis aku.

--- Kraj citata ---

@Dule,pa sto napisa coveku sve kontra,da li si ti kontraadministrator  eek
Izlazni konektor za struju imaju vanbrodski motori sa paljenjem na potez,jer je to naizmenicna struja koja sluzi za osvetljenje,a zice koje dovode do konektora su zelene,tj cim su istobojne zice znaci da je struja naizmenicna,tako da se preko njih ne moze puniti akumulator.
Motori koji imaju alnasersko paljenje,nemaju taj konektor,vec se kroz tu rupu provlace kablovi od akumulatora,tj te dve zelene zice se vezu na regler,koji struju ispravlja na jednosmernu i ogranicava max.napon,da bi se obezbedilo punjenje akumulatora,a iz reglera izlaze dve zice,crna i crvena,to je ispravljena(jednosmerna) struja koja se kaci na kablove od akumulatora,a potrosaci se vezuju za akumulator.

MOLIM ADMINISTRATORE DA NE UNOSE DEZINFORMACIJE  tamburanje 

maverick:
a slikam danas...pa okacim...ne znam ni sam vise koje su boje...ali je rucno paljenje..ali problem je stu treba ustekati neki neobican utikac...slikacu i to izbliza

kemppi:
Sta si navalio na taj utikac,to ces tesko naci,jedino da narucis original,koji je verovatno skup.Uglavi dve obicne buksne,nemozes zameniti mesta je je struja naizmenicna i kao sto rekoh koristi samo za osvetljenje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju