Hvala ti Mossi,
vrlo rado bih ti izašao u susret ali pošto je čamac u marini a mi nemamo niti prikolicu niti koga da nam izvadi čamac na obalu, tih fotografija neće biti skoro, nažalost. Da samo znaš u kojim uslovima smo postavljali sondu... :sorry: (samo je krma bilo iznad vode, a mi smo iz drugog čamca bušili i nameštali na +40).
Jednostavno, poštovao sam uputstva koja su data:
- udaljenost sonde od elise motora je 38cm (to je knap, ali šta ću, čamac Tajmen je toliko širok). Udaljenost od ivice boka je par santimetara
- iako nismo koristili jackplate da odaljimo još motor od krmenog ogledala, ispostavilo se da ima dovoljno prostora - pri većim brzinama se zato prve turbulencije odražavaju na levu stranu slike, dok sa desne strane uspevamo da pređemo i dozvoljeni gornji limit brzine a da dobijemo extra sliku. Ko zna, možda u budućnosti i postavimo jackplate radi perfekcije, ali za sada smo zadovoljni.
- donja ivica sonde se, gledajući u odnosu na dno čamca nalazi 5-6 mm ispod. Sonda je tako postavljena da je skoro paralelna sa dnom, vrlo malo je vrh podignut u odnosu zadnji deo, ali samo par milimetara.
Kada ga budemo nekad vadili na obalu, obavezno ću napraviti slike i okačiti.
Pozdrav